Κλείσιμο

Πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στην Κύπρο

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο νέο «Αmerican Ηeart Ιnstitute» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Κύπριο γιατρό Γιώργο Κυριακίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η λήπτρια του μοσχεύματος είναι 44 ετών, από την Ελλάδα, και ταξίδεψε ειδικά στην Κύπρο για να κάνει τη μεταμόσχευση με δότρια τη θεία της, 62 ετών. «Η ασθενής ζούσε για τέσσερα χρόνια χωρίς νεφρούς και τύγχανε αιμοκάθαρσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του ο γιατρός Γιώργος Κυριακίδης ανέφερε ότι «η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία και ο νεφρός λειτουργεί ικανοποιητικά».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριακίδης ήταν επί δεκαετίες ο επικεφαλής του Παρασκευαΐδιου Μεταμοσχευτικού Κέντρου και από τις αρχές Μαρτίου δραστηριοποιείται στο Αmerican Ηeart Ιnstitute, όπου λειτουργεί το πρώτο ιδιωτικό μεταμοσχευτικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το κρατικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Αmerican Ηeart Ιnstitute είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία στον κόσμο και άρχισε τη λειτουργία του πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου, αν και ειδικεύεται στις καρδιολογικές επεμβάσεις έχει όλη την υποδομή ενός πλήρους νοσοκομείου και σταδιακά θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.
Πηγή: skai.gr