Δ. Βερβεσός: Έμμισθοι υπάλληλοι δικηγορικών γραφείων αρκετοί δικαστικοί

Για δικαστικούς, οι οποίοι είναι έμμισθοι υπάλληλοι δικηγορικών γραφείων, έκανε λόγο σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ -για τους συμβασιούχους- ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, επικαλούμενος συζήτηση μελών του συλλόγου, με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρωμύλο Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό, όταν οι δικηγόροι ζήτησαν από τον κ. Κεδίκογλου, περισσότερα στοιχεία, εκείνος τους είπε ότι δεν έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία και γι` αυτό δεν τα έχει προσκομίσει.
Αν είναι έτσι, μπορούμε να μιλάμε για δικαστικό κύκλωμα, για απαξίωση της δικαιοσύνης και καταστρατήγηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενός εργαζομένου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερβεσός. Υποστήριξε μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου στη συνάντηση που επικαλείται δήλωσε: «`Πρέπει να αποφασίσετε με ποιους είστε, με τους κλέφτες ή τους αστυνόμους``.
Για παρερμηνεία των δηλώσεων του γ.γ. του ΔΣΑ, κάνουν λόγο κύκλοι του Αρείου Πάγου και του Συλλόγου.
Υποστηρίζουν ότι αυτό που είπε ο κ. Βερβεσός είναι πως δικηγόροι σε συνεργασία με συγκεκριμένους δικαστές πετύχαιναν να εκδίδουν προσωρινές διαταγές και οι υποθέσεις ερευνώνται στο πλαίσιο του παραδικαστικού κυκλώματος.
Διευκρινήσεις Κεδίκογλου
Αναφερόμενος ωστόσο ο κ. Κεδίκογλου στους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, δήλωσε ότι στο παρελθόν είχε πει, πως δύο - τρεις πρωτοδίκες εξέδιδαν ευνοϊκέςαποφάσεις, που αφορούσαν ασφαλιστικά μέτρα, για υποθέσεις που είχαν αναλάβει συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία. Πρόσθεσε πως ``τότε εγενήθη θέμα γατί αυτή η εύνοια`` και συμπλήρωσε: ``Η υπόθεση ερευνάται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αν ο κ. Βερβεσός το εξετίμησε έτσι όπως το είπε είναι δικαίωμά του``.
Πηγή: skai.gr