Ποιος είναι ο Απόστολος Βαβύλης

Ασύλληπτος και σε απευθείας συναλλαγές με το Υπουργείο Δημ. Τάξης ήταν ο καταζητούμενος σήμερα Απόστολος Βαβύλης ακόμα και 10 χρόνια μετά την αρχική σύλληψή του για εμπορία ναρκωτικών.
Ο Βαβύλης συνελήφθη για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1988 για εμπορία ναρκωτικών από το Τμήμα Ασφαλείας Βόλου.
Ο κύκλος των αναζητήσεών του που παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις έκλεισε ουσιαστικά τον Μάιο του 1998 με ένα ακόμα ένταλμα σύλληψης που εκτελούσε απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας. Τον Μάιο καταχωρήθηκε το ένταλμα αυτό στο Δελτίο Εγκληματολογικών αναζητήσεων παρότι η απόφαση είχε εκδοθεί 14 μήνες νωρίτερα. Και 5 μήνες μετά την καταχώρηση του δελτίου αυτού, δηλαδή τον Οκτώβριο του 1998, η Ιντερπόλ Ελλάδας ζητούσε από το Εφετείο Λάρισας απάντηση εάν επιθυμεί να διαβιβαστεί το αίτημα σύλληψης στις χώρες μέλη της Ιντερπόλ. Το σχετικό αίτημα του Εφετείου Λάρισας διαβιβάστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1998 σε όλες τις χώρες μέλη της Ιντερπόλ.
Παρά την διαβίβαση του αιτήματος αυτού μόλις το 2001 η Ιντερπόλ Ελλάδας χρειάστηκε να επανέλθει με ειδικό αίτημα προς την Ιντερπόλ Ισραήλ στην οποία εξέθετε πληροφορίες για την παρουσία του καταζητούμενου στο ξενοδοχείο Κιγκ Νταβίντ στο Ισραήλ.
Αφορμή για την επαναδιατύπωση του αιτήματος ήταν το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει τον Απόστολο Βαβύλη να εκδίδει το 2000 πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία Απόστολος - Παύλος Φωκάς με εμπλοκή στην υπόθεση αυτή και του απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη. Αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκαν με τον Βαβύλη οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών αλλά η υπηρεσία αντιμετώπισης του οργανωμένου Εγκλήματος.
Παρά τις σαφείς πληροφορίες η Ιντερπόλ Ισραήλ απάντησε ασαφώς τον Σεπτέμβριο του 2001 ότι ανακάλυψε κάποιον «Παύλο» αγνώστων λοιπών στοιχείων στο εν λόγω ξενοδοχείο και ότι ο Παύλος αυτός είχε μεταβεί στο Ισραήλ ως μέλος ομάδας ορθόδοξων προσκυνητών. Και πρόσθεσε ότι δεν έχει άλλες πληροφορίες.
Έτσι έκλεισε από πλευράς αναζητήσεων για τις ισραηλινές αρχές η υπόθεση Βαβύλη ο οποίος εικονίζεται σε τηλεοπτικά πλάνα να συνοδεύει με στολή «σεκιούριτι» την πομπή ενθρόνισης του Πατριάρχη Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα.
Σήμερα ο Βαβύλης παραμένει άφαντος και πληροφορίες των ελληνικών αρχών τον φέρουν κρυπτόμενο σε μοναστήρι.
Μετά την αρχική σύλληψή του ο Βαβύλης είχε πολυτάραχη διαδρομή αλλά και εμφανή αυτοπρόσωπη παρουσία σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ως το φθινόπωρο του 1997. Εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος μια ιρλανδικής εταιρείας η οποία προμήθευε το Υπουργείο με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο Βαβύλης εμφανιζόταν επίσης ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας THORNE DEVELOPMENTS ενώ πληρεξούσιοι της εταιρείας εμφανίστηκαν οι κ.κ. Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης και Κωνσταντινίδης Χριστόφορος.
Είναι προφανές ότι ο Βαβύλης εμφανίστηκε σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και μετά την έκδοση του τελευταίου εντάλματος σύλληψης αλλά λίγο πριν την καταχώρησή του στο ειδικό δελτίο αναζητήσεων.
Μετά την αρχική σύλληψή του το 1988 η πρώτη καταδίκη του για εμπορία ναρκωτικών σημειώθηκε το 1991 από το Εφετείο Λάρισας. Προηγουμένως, το 1989, το Εφετείο Λάρισας είχε ανακαλέσει απόφαση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Βαβύλη. Το 1993 το Εφετείο Λάρισας ανέστειλε την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης για 15 χρόνια. Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1994, καταδικάστηκε ερήμην στην Ιταλία και πάλι για εμπορία ναρκωτικών σε κάθειρξη 7 ετών και τον Μάιο του 1994 η Ιταλία εξέδωσε μέσω της Ιντερπόλ διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το ένταλμα αυτό διαβιβάστηκε στην γενέτειρα του Βαβύλη τον Βόλο για σύλληψη τον Ιούλιο του 1994.
Η δραστηριότητά του στην διακίνηση ναρκωτικών δεν είχε σταματήσει ούτε στις φυλακές όπου κρατήθηκε στην τριετία από το 1988 ως το 1991 μετά την αρχική σύλληψή του. Έτσι τον Φεβρουάριο του 1997 το Εφετείο Λάρισας διέταξε και πάλι την σύλληψή του για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές. Αυτό το ένταλμα δεν ανακλήθηκε ποτέ. Ακολούθησαν όμως κι άλλα δυο. Το 1999 το Αεροδικείο Αθηνών διέταξε την σύλληψή του για το αδίκημα της ανυποταξίας και το ένταλμα αυτό καταχωρήθηκε στο ειδικό δελτίο αναζητήσεων τον Απρίλιο του 2001. Στο μεσοδιάστημα ο Βαβύλης πρόλαβε και έβγαλε το πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία Απόστολος-Παύλος Φωκάς στο Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου. Στην περιοχή υπενθυμίζεται ότι διέμενε και ο καταδικασθείς για την υπόθεση τρομοκρατίας Δημ. Κουφοντίνας.
Για την υπόθεση του πλαστού δελτίου ταυτότητας κατηγορούνται εκτός του Βαβύλη και οι Μπονάτης Στέφανιος και Μούρτος Γέωργιος οι οποίοι υπέγραψαν ως μάρτυρες. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και απόστρατος αξιωματικός Ιωάννης Τριανταφυλλάκης. Η δίκη θα γίνει στο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 14 Μαΐου 2005.
Δίπλα ακριβώς από το Αστυνομικό Μέγαρο της Αθήνας, στην οδό Δημητσάνης 16, λειτουργούσε κατάστημα εμπορίας ειδών οπλισμού με την επωνυμία «Κωνσταντινίδης Χ. Αρμαντίλο Θωράκισις Ο.Ε.» Στην εταιρεία εκτός του Κωνσταντινίδη μετείχε ο Γουίλφρεντ Κούπερμπεργκ γεννημένος στην Αθήνα και κάτοικος Αθήνας και η μητέρα του Βαβύλη Αλεξάνδρα κάτοικος Βόλου. Πέθανε όμως ο εκπρόσωπος της εταιρείας Συμεωνίδης Ανάργυρος από έμφραγμα του μυοκαρδίου το 1996 και η εταιρεία συνέχισε να λειτουργεί με άλλη επωνυμία και άλλους εταίρους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μπονάτης Στέφανος ο οποίος υπέγραψε ως μάρτυρας το 2000 για να εκδοθεί πλαστό δελτίο ταυτότητος του Βαβύλη. Η εταιρεία λειτουργεί και σήμερα με εκπρόσωπο τον Κων. Λαμέρα κάτοικο Βριλησσίων Αττικής.
Όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Δημ. Τάξης που έδωσε τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα οι συναλλαγές με το Υπουργείο Δημ. Τάξης βάσει της σχετικής νομοθεσίας δεν απαιτούν την παρουσία φυσικού προσώπου αλλά εταιρειών και μόνο στην παραλαβή υλικών παρίστατο ως εκπρόσωπος ο Βαβύλης. Μόνο αν ο προμηθευτής κατά τις συναλλαγές είναι φυσικό πρόσωπο απαιτείται το ποινικό του μητρώο κάτι το οποίο δεν συνέβη στις περιπτώσεις συναλλαγής με τις εταιρείες που εκπροσώπησε ο Βαβύλης και οι οποίες είχαν σχετική εμπορική συναλλαγή με το Υπουργείο Δημ.Τάξης από το 1995 μέχρι το 1997. Μάλιστα το 1997 ο Βαβύλης υπέγραψε και σχετικές επιστολές αλληλογραφίας των εταιρειών που εκπροσωπούσε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Πηγή: skai.gr