Κυβέρνηση: Σε προγενέστερο χρόνο η απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Λέρο

Το σενάριο να υπήρξε απώλεια του στρατιωτικού υλικού στην Λέρο σε προγενέστερο χρόνο και να διαπιστώθηκε τώρα εξετάζουν σοβαρά οι αρχές, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του υπουργού Εθνικής ’μυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου 

«Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία για τον πολίτη είναι να έχει μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί να τον προστατεύσει. Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», είπε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη καταγραφή είχε γίνει πέρυσι. Εξέφρασε την εκτίμηση, μάλιστα, πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του υπουργού ’μυνας. «Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή  εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου. Καθίσταται  προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες», υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατηγορίες για μικροπολιτική εκμετάλλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ


Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και πρωτοφανή ανευθυνότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 
 
«Παρακολουθούμε με ανησυχία κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να προσδώσουν πολιτικές διαστάσεις στην εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού σε ναυτική μονάδα στη Λέρο. Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει τις στρατιωτικές και ανακριτικές αρχές στο έργο τους για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του εν λόγω υλικού», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Και συνέχισε: «Κάθε άλλη απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης συνιστά δείγμα πρωτοφανούς ανευθυνότητας σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό εθνικής ασφάλειας».
 





Πηγή: skai.gr