Κιλκίς:Αυτός είναι ο χώρος που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες από Μόρια(vid)

Στην δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς αναμένεται να εγκατασταθούν αργότερα το απόγευμα οι 1000 από τους 1500 πρόσφυγες που μεταφέρονται από την Λέσβο.

Πρόκειται για έναν καταυλισμό που στήθηκε από το 2016 και έχει χωρητικότητα 800 περίπου ατόμων ενώ αυτή την περίοδο φιλοξενεί περίπου 1.000 άτομα.

Οι υπεύθυνοι του καταυλισμού, ήδη προβαίνουν στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να υποδεχτούν τους αιτούντες άσυλο με κάποιες επιπρόσθετες σκηνές  των Ηνωμένων Εθνών να έχουν στηθεί ήδη.

Παράλληλα έχει γίνει εγκατάσταση και για την υδροδότηση του καταυλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι με το πλοίο «Καλντέρα Βίστα» αναχώρησαν νωρίτερα 635 άτομα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Τόσο αυτοί όσο και οι υπόλοιποι που θα μετακινηθούν με το πλοίο «’κουα Μπλου» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι 1.000 θα πάνε σε χώρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και οι υπόλοιποι 500 σε άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.

Δυσαρέσκεια από τον νέο δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη


Την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά και άλλων 1000 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, όπου ήδη διαβιούν περίπου άλλοι τόσοι, εξέφρασαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, ο νέος δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης, και ο πρώην και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γκουντενούδης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.


Πηγή: skai.gr