Eπεισόδια στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ ήρθαν για να μείνουν στην πλατεία vids (vid)

Διαρκή παρουσία των δυνάμεων ΜΑΤ στα Εξάρχεια, με πιο συχνές διελεύσεις από άλλοτε «ευαίσθητες» ή και απαγορευμένες για τους αστυνομικούς περιοχές γύρω από την πλατεία, χαρακτηρίζουν τη νέα πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον απόηχο των επεισοδίων έξω από το λεγόμενο «στρατηγείο» του Ρουβίκωνα στο κτίριο ΒΟΞ τα ξημερώματα. 
?
Σε αυτό το πλαίσιο, στο πρόσεχες διάστημα αναμένονται νέες επιχειρήσεις εκκένωσης κι άλλων καταλήψεων, δηλαδή τουλάχιστον 11 κτιρίων για τα οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις από ιδιοκτήτες και δημόσιο και υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους. 

Μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα που δέχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ στη διασταύρωση Σπυρίδωνος Τρικούπη και Τοσίτσα από τις 11.30 έως τις 12.30, υπήρξαν ενισχύσεις, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να φτάνουν μέχρι την πλατεία στην οδό Θεμιστοκλέους στο ΒΟΞ. Υπάρχουν καταγγελίες ότι έπεσε δακρυγόνο μέσα στο κτίριο - που τελεί υπό κατάληψη- ενώ μέσα στο χώρο υπήρχε κόσμος και ότι τουλάχιστον ένα άτομο έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Έγιναν επτά προσαγωγές, ωστόσο λίγο αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται και το πρωί της Παρασκευής στις καταλήψεις που είχαν εκκενωθεί το προηγούμενο διάστημα κοντά στην πλατεία. Η διαρκής παρουσία της αστυνομίας προκαλεί την αντίδραση των αντιεξουσιαστών, καθώς δέχονται συχνές επιθέσεις. 

Νωρίτερα την Πέμπτη σημειώθηκε «παρέμβαση» των αναρχικών του Ρουβίκωνα στη γερμανική πρεσβεία. 




Πηγή: skai.gr