Καθαρίστηκε «εντός προθεσμίας» το επικίνδυνο οικόπεδο στο Μάτι

«Εντός προθεσμίας» καθαρίστηκε το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο είχε συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην οποία πέρυσι θρηνήσαμε 102 νεκρούς. Το πρόβλημα είχε αναδείξει αυτοψία του ΣΚΑΪ.

«Το οικόπεδο με τα καμένα κλαδιά σχεδόν αποκαταστάθηκε» ανέφερε αναγνώστης του ΣΚΑΪ.gr στέλνοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό. «Είμαι απλά ένας κάτοικος που χαίρεται που κάποιοι άνθρωποι σε 15-20 μέρες κατάφεραν να απομακρύνουν αυτή τη βόμβα δίπλα από τα σπίτια του» τόνισε, θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του.

Στο οικόπεδο υπήρχαν χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που είχαν απορριφθεί εκεί, αποτελώντας «βραδυφλεγή βόμβα» για την περιοχή.



Με τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός δόθηκε στην κεντρική διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Πρώτη πρόβλεψη της ΠΝΠ ήταν ο άμεσος καθαρισμός του επικίνδυνου οικοπέδου.

Στις 27 Ιουλίου ο  γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που εποπτεύει τον καθαρισμό είχε τονίσει ότι θα χρειαστεί ένα μήνας για να να καθαριστεί το οικόπεδο στο Μάτι. Ο κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τις τέσσερις κοινοπραξίες που συμβάλουν με τα συνεργεία τους στον καθαρισμό. Πρόκειται για τις εταιρίες ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ-ΑΒΑΞ και ΜΕΤΚΑ.
Πηγή: skai.gr