Κλείσιμο

Ελαφόνησος: Αναζωπύρωση φωτιάς, εκκενώσεις και ενίσχυση δυνάμεων

Αναζωπυρώνονται οι εστίες της φωτιάς στην Ελαφόνησο, λόγω και των ισχυρών ανέμων έως επτά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε χθες από τον Σίμο αλλά σύμφωνα με κατοίκους που επικοινώνησαν με τον ΣΚΑΪ το μέτωπο επεκτάθηκε και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να δοθούν εντολές εκκένωσης του οικισμού της Παναγίας και του κάμπινγκ του Σίμου.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, κυρίως λόγω των ανέμων. Έκανε γνωστό ότι στο νησί θα συγκληθεί έκτακτο συντονιστικό συμβούλιο.

Αρκετός κόσμος έχει μεταβεί στο Λιμάνι με σκοπό να φύγει από το νησί. Σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, καθώς ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός και αλλάζει συνέχεια φορά.

Νωρίτερα η Αστυνομία διέταξε το κλείσιμο της ακτοπλοϊκής γραμμής από Πούντα για Ελαφόνησο, επιτρέποντας μόνον την αποχώρηση παραθεριστών από το φλεγόμενο νησί. Η θαλάσσια σύνδεση άνοιξε εκ νέου λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα.

Στο νησί επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο τύπου Πεζετέλ και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα έχει συντονιστικό ρόλο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τρία μηχανήματα του Στρατού.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά από χθες το βράδυ.

Στην Ελαφόνησο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νϊκος Χαρδαλιάς, με ομάδα της ΕΜΑΚ.


Πηγή: skai.gr