Αναστολή κατεδάφισης αυθαίρετων εγκαταστάσεων τουρισμού και αναψυχής

Την αναστολή της προθεσμίας 30 ημερών, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού, προβλέπει τροπολογία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, την οποία κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και το άσυλο και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών.
 
Σύμφωνα με τον υπογράφοντα βουλευτή, η τροπολογία που ψηφίστηκε αντιμετωπίζει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της καθυστερημένης κοινοποίησης των εκθέσεων αυτοψίας από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των δήμων, εντός του Ιουλίου.
 
Ο ίδιος, δε, επικαλείται ως επιχείρημα για την αναστολή τις παρενέργειες που θα είχε η κατεδάφιση εν μέσω θέρους για τις επιχειρήσεις που αυθαιρέτησαν, τους απασχολούμενους σε αυτές αλλά και την εικόνα που θα παρουσίασε μία τέτοια εξέλιξη στους τουρίστες.
 
Επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, πάντως, ο κ. Κατσαφάδος, έχει συμπεριλάβει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του, ότι μετά τη λήξη της εν λόγω προθεσμίας «θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύεται».
 
Διευκρινίζεται, δε, ότι η ρύθμιση καταλαμβάνει μόνο το τρέχον έτος, εν όψει της μόνιμης και γενικής ρύθμισης του ζητήματος που θα ακολουθήσει σε επόμενο νομοσχέδιο.
 
Σημειώνεται πάντως ότι ο τρόπος αποδοχής της εν λόγω τροπολογίας, έγινε αποδεκτή με τέτοιο τρόπο, μόλις ελάχιστα λεπτά πριν από τη λήξη της συζήτησης και αφού είχε αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για πραξικοπηματικές ενέργειες εξαιτίας των εκπρόθεσμων τροπολογιών του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά