Ικαρία: Απαντήσεις στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Νάταλι Κρίστοφερ

Ο επίλογος της εξαφάνισης της αγγλίδας αστροφυσικού γράφεται σήμερα, μία μέρα μετά την ανακάλυψη του πτώματός της σε απόκρημνη και δυσπρόσιτη περιοχή στην Ικαρία.

Η 35χρονη Νατάλι Κρίστοφερ βρέθηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, πλακωμένη από βράχια.

Κύρια εκτίμηση των Αρχών είναι ότι έπεσε κατά την διάρκεια αναρρίχησης ή καταρρίχισης την οποία επιχείρησε δίχως τον κατάλληλο εξοπλισμό, με συνέπεια να αποκολληθούν βράχια. Το σημείο είναι επικίνδυνο και δεν ενδείκνυται για ορειβασία, ενώ τα βράχια που βρέθηκαν στο σώμα της ταιριάζουν με τα «κενά» που βρέθηκαν στον βράχο.

Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα καταδείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Πάντως, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο, δύο αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής θα μελετήσουν το σημείο ώστε να βεβαιωθούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία. Η πρώτη αξιολόγηση πάντως δεν φανέρωσε ίχνη πάλης.

Η 35χρονη είχε ταξιδέψει στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Το ζεύγος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί την ημέρα που η Κρίστοφερ σκοτώθηκε.

Μυστήριο παραμένει πάντως πώς το κινητό τηλέφωνο της αστροφυσικού άνοιξε περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της. Αυτό πρόσκαιρα έχει αποδοθεί στην προσωρινή απώλεια σήματος.
Πηγή: skai.gr