Ικαρία: Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ

Σύμφωνα με τις πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο θάνατος της 34χρονης βρετανίδας αστροφυσικού,  Νάταλι Κρίστοφερ, επήλθε από πτώση.

Οι πρώτες πληροφορίες των κλιμακίων ερευνών που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα, φέρεται να επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή χωρίς τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό. Όπως αναφέρεται, όμως, ο βράχος αυτός είναι πάρα πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για αναρρίχηση ή κατάβαση.

Στο ίδιο σημείο φαίνεται να εξέπεμψε και το τελευταίο σήμα το κινητό της. Συνολικά το κινητό της 34χρονης εξέπεμψε 6 σήματα από τα οποία τα 2 ήταν πλασματικά, καθώς πιθανολογείται σε κάποια σημεία να είχε απώλεια σήματος. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί στην αστυνομία το γεγονός αυτό, που όπως αναφέρεται φαίνεται το κινητό να έκλεισε και να ξανάνοιξε.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την σορό της 34χρονης γυναίκας, εντόπισε εθελοντής πυροσβέστης, την οποία βρήκε ανάσκελα με βράχους πάνω της, που προφανώς αποκολλήθηκαν κατά την πτώση στη χαράδρα των περίπου 20 μέτρων. Αντίστοιχα σημάδια έχουν βρεθεί και πάνω στο βουνό. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας φαίνεται να αναγνώρισε τα ρούχα της άτυχης γυναίκας. Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής, ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του θανάτου της, αναφέρουν πως το πιο πιθανό είναι να βρήκε τον θάνατο από την πτώση που οφείλεται σε ατύχημα. Πιο απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, ενώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Οι αρχές τραβούν φωτογραφίες για περαιτέρω έρευνα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και drone για την ενίσχυση της έρευνας.

Πηγή: skai.gr