Τραγωδία στην Χίο: Ο μηχανικός αρνείται κάθε ευθύνη για την μπασκέτα

Τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου και ειδικά του πρώην Δήμου Ομηρούπολης βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως Πρωτοδικών του νησιού με αφορμή τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας, αν και ο μηχανικός που έχει συλληφθεί για την υπόθεση αρνείται κάθε εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει γίνει το συγκεκριμένο έργο. Ανάμεσα στα έγγραφα βρίσκεται τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό.

Δεδομένης της έκθεσης έχει συλληφθεί από χθες το βράδυ και οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία με τη διαδικασία του αυτοφώρου εν ενεργεία μηχανικός του Δήμου Χίου, ο οποίος υπηρετούσε την επίμαχη περίοδο στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης.

Ο μηχανικός υποστηρίζει ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του και δεν αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα του στην έκθεση που έχει κατασχεθεί.

Τέλος, χθες αναχώρησαν για την Αθήνα οι φίλοι του άτυχου 19χρονου, με τους οποίους βρισκόταν στο γήπεδο το βράδυ του δυστυχήματος. Σήμερα, μετά την διενέργεια σχετικής ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα, προκειμένου να παραδοθεί στην οικογένειά του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νίκος Μήλης τόνισε ότι δεν υπάρχει τακτική συντήρηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζουν πότε έχει συντηρηθεί γέφυρα ή αθλητική εγκατάσταση και επανέφερε την πρόταση του επιμελητηρίου για δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου των δημόσιων υποδομών, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πότε συντηρήθηκε η οποιαδήποτε υποδομή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε στον σταθμό μας ότι ζήτησε από τους δημάρχους να πραγματοποιήσουν όλους τους ελέγχους για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στους Δήμους. Προσέθεσε πως θα το ελέγξει προσωπικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr