Αγγλίδα αστροφυσικός εξαφανίστηκε στην Ικαρία, μεγάλη κινητοποίηση

Αστροφυσικός από την Αγγλία εξαφανίστηκε στην Ικαρία κατά την διάρκεια των διακοπών της, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών.

Η τελευταία επικοινωνία με την 34χρονη έλαβε χώρα χθες Δευτέρα, κατά τις 10:00 το πρωί, όταν της τηλεφώνησε ο Κύπριος σύντροφός της διότι δεν την βρήκε στο δωμάτιό τους αφότου ξύπνησε.

Ο 38χρονος κατέθεσε πως η Αγγλίδα του είπε ότι είχε βγει για τρέξιμο. Στην συνέχεια όμως δεν απάντησε σε κλήσεις του, υποχρεώνοντάς τον να ενημερώσει την Αστυνομία. Το ζευγάρι ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί σήμερα το απόγευμα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της έχουν αποβεί άκαρπες έως τώρα, παρά την συμμετοχή ελικοπτέρων και drones που έχουν κινητοποιηθεί προς υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της αστροφυσικού εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου παραθέριζε, στο Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. ’ρα έως εκείνο το σημείο δεν είχε απομακρυνθεί πολύ από το κατάλυμα της.

Στις έρευνες συμμετάσχει από σήμερα και δύναμη του Λιμενικού, καθότι το ζευγάρι διέμενε κοντά σε παραλία. Ανοικτό παραμένει επίσης το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών από την Αθήνα.

Το περιστατικό έρχεται έναν μήνα μετά την πολύκροτη δολοφονία βιολόγου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κρήτη.
Πηγή: skai.gr