Μπεχράκης για τον καπνιστή Πολάκη: Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Κατάφωρη και προκλητική παραβίαση του νόμου χαρακτήρισε το κάπνισμα στο καφενείο της Βουλής ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή φωτογραφία που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Στην επίμαχη φωτογραφία ο Παύλος Πολάκης διακρίνεται να κάθεται, συνοδεία αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο καφενείο της Βουλής, ενώ μπροστά του βρίσκεται ένα τασάκι με δύο αναμμένα τσιγάρα.

Ο κ. Μπεχράκης, με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Βουλής «να παρέμβει και να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη οι κυρώσεις που προβλέπονται όπως για κάθε πολίτη που παραβιάζει τη νομοθεσία»

Παράλληλα ζήτησε να επιβληθεί ποινή και στο καφενείο της Βουλής επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, σχολιάζοντας πως «η Βουλή να δείξει το δρόμο για να γίνει όλη η Ελλάδα ευρωπαϊκό κράτος»

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.