Οργή Κωνσταντοπούλου: Η ζωή ενός παιδιού κοστίζει 13 χρόνια στον αστυνομικό

Προδρομολογημένη χαρακτήρισε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας η οποία ανοίγει το δρόμο στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για μεθόδευση η οποία ξεκίνησε από τις 19 Ιουνίου του 2019, 12 ημέρες δηλαδή πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας, όταν στο δικαστήριο η ομάδα υπεράσπισης του κατηγορούμενου εμφάνισε χαρτί γιατρού.

Τότε, όπως αναφέρει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, καταγγέλθηκε από την ίδια η συγκεκριμένη μεθόδευση, καθώς το δικαστήριο δεν κατάφερε να βρει ούτε μία ημερομηνία μέχρι τις 30 Ιουνίου, γεγονός που, όπως ισχυρίζεται προδίδει την πρόθεση του δικαστηρίου να υπαχθεί η υπόθεση στο νέο ποινικό πλαίσιο.

«Μια δολοφονία ενός παιδιού μένει ουσιαστικά ατιμώρητη, με μία τιμωρία ημιτελή. Το δίδαγμα είναι ότι η ζωή ενός παιδιού κοστίζει 13 χρονιά για έναν αστυνομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει μάλιστα ότι στις 30 Ιουνίου άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο αρχαιότερος εφέτης της σύνθεσης και κατήγγειλε σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης των πράξεων του Κορκονέα καθώς επίσης και παρεμβάσεις στην ανακριτική αυτοψία και αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας για να πέσει στα μαλακά.

«Αυτό που δεν κατάφεραν το 2008, το 2009 και το 2010 αυτοί οι μηχανισμοί, το κατάφεραν σήμερα» δήλωσε και έβαλε κατά του νέου Ποινικού Κώδικα και κατά όσων τον ψήφισαν.

«Στις καλές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, κρύβονται πονηρές διατάξεις. Στοχεύτηκαν συγκεκριμένες ποινικές υποθέσεις με μεθοδεύσεις, γεγονός που είναι άκρως επιλήψιμο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι εκείνοι που ψήφισαν το νέο Ποινικό Κώδικα «ούτε ήξεραν τι ψήφιζαν».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι η Πολιτική Αγωγή θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι θα προσφύγει ενώπιον των διεθνών δικαστικών αρχών «προκειμένου να μην επισφραγιστεί αυτή η υπόθεση με την κατάπτυστη αυτή απόφαση»

Πηγή: skai.gr