Μοναστηράκι: Έπεσε ακατοίκητο κτίριο - Zημιές στον τρούλο Κοίμησης Θεοτόκου

Ακατοίκητο κτίριο κατέρρευσε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα  στην οδό Ερμού 90, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που χτύπησε νωρίτερα την Αττική, προκαλώντας «σύννεφο» σκόνης. 
 
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παλιό κτίσμα και από την κατάρρευση προκλήθηκαν ζημιές σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κτίριο.


Το κτίριο φαίνεται εξωτερικά τουλάχιστον να έχει καταρρεύσει με σοβάδες και οικοδομικά υλικά να έχουν σκορπιστεί γύρω από το κτίριο.

Ζημιά έχει παρουσιαστεί στην εκκλησία του Ιερού Ναού της Κοίμησης Θεοτόκου στο Μοναστηράκι με τον σταυρό του τρούλου να έχει λυγίσει και σπάσει από την δόνηση.

Παράλληλα κατέρρευσε σχεδόν εντελώς ο παλιός ταινιόδρομος στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Οικοδομικά υλικά έχουν πέσει από την πρόσοψη σε παλιό ακατοίκητο, μη συντηρημένο κτίριο στην οδό Σκυλίτση στον Πειραιά.

Στην πρώτη επίσημη ενημέρωση για τις επιπτώσεις της δόνησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Πέτσας σημείωσε πως επιβεβαιωμένα έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια, μία παλιά κατοικία στην Δραπετσώνα και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα.

Φθορές έχουν καταγράφει επίσης σε κτήρια, και συγκεκριμένα προσόψεις κτιρίων στον Πειραιά, στην περιφερειακή Αιγάλεω και στο Μοναστηράκι, είπε.

Καταρρεύσεις τζαμαριών, ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό προακτορειο Ειδήσεων 

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική και την αστυνομία   και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. 

Ταυτόχρονα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.







Πηγή: skai.gr