Η ομολογία του δολοφόνου στην Κρήτη: Είχα θυμό και ήθελα ικανοποίηση

Στο φως ήλθαν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αστυνομία στα Χανιά.

Ο 27χρονος καθ’ ομολογία δράστης κατέθεσε πως στις 2 Ιουλίου, όταν έλαβε χώρα το έγκλημα, ήταν οργισμένος καθότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την ζωή του, και κυκλοφορούσε με πρόθεση να ικανοποιηθεί σεξουαλικά.

Συνάντησε τυχαία την βιολόγο από τις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στο μνημείο των Ευέλπιδων, στο Κολυμπάρι, και την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του ώστε να την ακινητοποιήσει.

Η ομολογία έχει προβληματίσει τις Αρχές, καθώς ο 27χρονος δεν έχει μητρώο ούτε ιστορικό σεξουαλικών εγκλημάτων. Γνωστοί του που μίλησαν σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ είπαν πως πρόκειται για άνθρωπο που είχε φυσιολογική ζωή και δεν είχε κινήσει υποψίες.

Ο συλληφθείς αγρότης δήλωσε πως στην συνέχεια τοποθέτησε την αναίσθητη βιολόγο στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, την μετέφερε στην είσοδο του σπηλαίου που είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την βίασε.

Υποστήριξε πως η γυναίκα ήταν αναίσθητη κατά την διάρκεια του βιασμού. Η Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν το θύμα ήταν ζωντανή την ώρα της κακοποίησης, ούτε εάν πράγματι βιάστηκε, αν και πολλές ενδείξεις συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην συνέχεια, όπως κατέθεσε, πέταξε το σώμα της στο φρεάτιο του σπηλαίου, έκλεισε την είσοδο και στην συνέχει μετέβη σε κοντινό νεκροταφείο ώστε να καθαρίσει το πορτ-μπαγκάζ.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη χάρη στην αξιοποίηση υλικών από κάμερες ασφαλείας και ίχνη από όχημα που βρέθηκαν στον δρόμο προς το καταφύγιο.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά ο δράστης εξεπλάγη όταν έμαθε ότι βρέθηκε το πτώμα της βιολόγου, καθώς πίστευε ότι το σημείο ήταν ιδιαίτερα απόμακρο και άγνωστο.
Πηγή: skai.gr