Μηταράκης: Στόχος η μείωση εισφορών για αύξηση των μισθών - θέσεων εργασίας

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την αύξηση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων επιδιώκει η κυβέρνηση όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εισφορές για να δοθεί κίνητρο στην αύξηση των μισθών και την αύξηση των θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ψηφιοποιήσουμε το σύστημα για να βγαίνουν οι συντάξεις αυτόματα» επισήμανε εξάλλου ο Νότης Μηταράκης. «Στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτόματα βγαίνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έτσι αυτόματα να εκδίδονται και τα εκκαθαριστικά των συντάξεων» διευκρίνισε. 

«Η μόνη ενοποίηση που έγινε στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η τοποθέτηση κοινών ταμπελών. Θα παρέμβουμε στις διαδικασίες για να σταματήσουν να λειτουργούν σαν ξεχωριστά ταμεία οι κλάδοι που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ» επισήμανε ο υφυπουργός. Θέλουμε, πρόσθεσε, να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μηχανισμό εξυπηρέτησης πολιτών στον ΕΦΚΑ.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης των συντάξεων, κύριας και επικουρικής. Μακροπρόθεσμα, για να πάνε καλά οι συντάξεις, πρέπει να πάει καλά η αγορά και στόχος μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας». Αποσαφήνισε πάντως ότι είναι αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας του Νόμου Κατρούγκαλου.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η εικόνα που αντίκρισε όταν μπήκε στο γραφείο του είπε ότι «βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές από κατσαρίδες».

«Κάναμε μια απολύμανση τώρα, το κτίριο γενικότερα έχει προβλήματα τέτοια», τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ σημείωσε πως το γραφείο είχε αδειάσει λόγω της προεκλογικής περιόδου!

Χαρακτήρισε δε ως τραγική, και για τους εργαζομένους, την κατάσταση που βρήκε στα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ που επισκέφθηκε. «Βρήκα παλιά κομπιούτερ με λογισμικό της δεκαετίας του ’90, πρίντερ που δεν δουλεύουν , υποδομές κακές, έλλειψη προσωπικού. Ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνο με την ψηφιακή εποχή, δεν φτάνουν μονό οι προσλήψεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.
Πηγή: skai.gr