Κεραμέως: Καμία αλλαγή φέτος στις πανελλήνιες και παράταση μηχανογραφικών

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά με αλλαγές στην κάλυψη της ύλης και ο τερματισμός της διαδικασίας ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής περιλαμβάνονται στις πρώτες πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την πρώτη επίσκεψη σε υπουργείο που έκανε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενη στις πανελλαδικές, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν και συνεπώς θα διατηρήσει «τους κύριους άξονες» του συστήματος εξέτασης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της επερχόμενης Γ’ Λυκείου.

Διευκρίνισε όμως ότι η το υπουργείο θα προβεί άμεσα σε διορθωτικές παρεμβάσεις, με έμφαση στον «εξορθολογισμό» της ύλης, σημειώνοντας πως η κάλυψή της «αυτή την στιγμή» δεν είναι εφικτή.

Όσον αφορά τους φετινούς υποψήφιους, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα δοθεί παράταση στην κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων, δίχως να διευκρινίσει την διάρκεια. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει χρονικό περιθώριο ώστε το υπουργείο να εξετάσει τις δυνατότητες των σχολών από πλευράς έμψυχου δυναμικού και υποδομών.

Όσον αφορά το άσυλο, η υπουργός σημείωσε πως η ρύθμιση για κατάργησή του θα ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, στις 23 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, προσθέτοντας πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με φορείς όπως η Σύνοδος Πρυτάνεων και η ΠΟΣΔΕΠ.

Η κ. Κεραμέως επαναβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα θέσει τέλος στην διαδικασία ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής, στην Πάτρα, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Διευκρίνισε πως η απόφαση δεν οφείλεται στην Πάτρα, αλλά στο γεγονός ότι η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη νομική σχολή, την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι δικηγόροι και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να θεμελιώσει καλύτερη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Στον αντίποδα, η κ. Κεραμέως αποσαφήνισε πως θα προχωρήσει η προαναγγελθείσα πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την ποιοτική δημόσια παιδεία και για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων, και την βελτίωση της σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr