Απόδημοι προς Τσίπρα: Ήταν στο χέρι σας το δικαίωμα ψήφου - Δεν το πράξατε

Τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα ως προς το θέμα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επικρίνουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, εκπρόσωποι της Ελληνικής κοινότητας του εξωτερικού σημειώνοντας μάλιστα, ότι «αυτό έπρεπε να γίνει γιατί είναι πραγματικά δίκαιο και δεν έγινε πράξη».

Στην κοινή τους επιστολή, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η Ελληνική Κοινότητα ’μστερνταμ και περιχώρων, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:

«Zητήσαμε την αυτονόητη ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τους συμπολίτες μας που ζουν στην Ελλάδα και να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής όπως ορίζει το Σύνταγμα (...) Η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό».

«Η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου... Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι. Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη», σημειώνουν.