Κλείσιμο

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice (vid)

Επίθεση στα γραφεία της «Athens »Voice πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου 15 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στα γραφεία της Athens Voice. Κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Λίγο μετά την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice έφθασε η αστυνομία.

Την ευθύνη της επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας» με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.



Ο πολιτικός κόσμος κι η ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν την επίθεση

Την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice καταδίκασε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως τέτοιους είδους επιθέσεις δεν έχουν θέση στην Δημοκρατία.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

«Επίθεση στην δημοκρατία» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία την έφοδο μελών του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του περιοδικού «Athens Voice».

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες θα αποδείξουν πως «δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται», στέλνοντας μήνυμα σε «πάσης φύσεως Ρουβίκωνες».

Τονίζει πως οι πολίτες θα δώσουν «ισχυρή εντολή» σε μία κυβέρνηση που θα επιδείξει «μηδενική ανοχή» έναντι τέτοιων ενεργειών, «βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις. Οι δράστες, περίπου 15 τον αριθμό, προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και πέταξαν μπογιές.

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας.

Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του», αναφέρει το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής.


Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο, τρεις μέρες πριν τις εκλογές σημειώνει μέσω ανάρτησης του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας πως οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο.

Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο - τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά, αναφέρει αναλυτικά η ανάρτηση.

Για δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως τιμωροί κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας πως η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές ολοκληρωτισμού

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.
Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα, έγραψε σε επίσημη ανακοίνωση της. 
  
Στα γραφεία ο Μπρούλιας 

Επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Ο κ. Μπρούλιας επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας, λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε η Athens Voice. «Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice.

Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας.



Πηγή: skai.gr