Η ΔΕΗ ξεκινά κυνήγι για την είσπραξη 1 δισ. ευρώ από 890.000 οφειλέτες

Κυνήγι για την είσπραξη των οφειλών από 890.000 καταναλωτές, που χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ στην ΔΕΗ ξεκινά η επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ Παναγιωτάκος, η επιχείρηση θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές πελατών: επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή ακόμη και επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.

Επίσης, στο στόχαστρο βρίσκονται καταναλωτές που μετέπεσαν στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, που εκτιμώνται στους περίπου 200.000.

Πρόσθεσε τέλος ότι το σύνολο του χρέους μαζί με τις οφειλές των μεγάλων βιομηχανιών και τις οφειλές που έχουν διακανονιστεί διαμορφώνεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

Φόβοι για μπλακάουτ στη χώρα

Τους φόβους του για μπλακάουτ στη χώρα εκφράζουν με δηλώσεις τους οι ειδικοί.

«Όταν οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό, ένα ντόμινο μπορεί να δημιουργηθεί από μια γραμμή που θα φύγει» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας χωρίς ρεύμα βρέθηκαν περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπως η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς και η Πεντέλη, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αντίστοιχα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στην Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα την Κρήτη λόγω της τουριστικής περιόδου. 

Πηγή: skai.gr