Αποστολάκης: Προσπαθούμε να κατευναστεί η συνεχής ένταση στο Αιγαίο

Με τον κατάπλου πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε λιμάνια νησιών του Αιγαίου τις 2 προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Ο κατάπλους των πλοίων έγινε ενόψει της διεξαγωγής της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων ήταν η Ερμούπολη της Σύρου όπου σήμερα παρέστη ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο Κωνσταντίνου Κανάρη.

Στη δήλωση του ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε και την πλήρη ικανοποίηση του "για το αξιόμαχο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η δυνατότητα αυτή που υπάρχει του Πολεμικού Ναυτικού να καλύπτει όλο το Αιγαίο και να αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή".

Παράλληλα επανέλαβε ότι "η προσπάθεια είναι συνεχής για να διατηρήσουμε την ηρεμία και να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε τις εντάσεις σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι σε μία συνεχή ένταση".

Με την ευκαιρία της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε στα πληρώματα των συμμετεχόντων πλοίων "καλή άσκηση, ασφαλείς πλόες και καλή ολοκλήρωση των αποστολών τους.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης , ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Οι εκδηλώσεις για το «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα κορυφωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω στο Σαρωνικό Κόλπο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί ότι τα πλοία της άσκησης κατέπλευσαν στα λιμάνια:

Αγαθονησίου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου, Νισύρου, Πάτμου, Ρόδου, Σητείας, Σύρου, Σύμης, Τήλου, Φούρνων και Χάλκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ