Η ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει για επίθεση στη Βουλή από τις 13 Μαΐου! (φωτό)

Ερωτήματα για το φιάσκο με τη σημερινή επίθεση στη Βουλή προκαλεί η προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για επιδρομή, λόγω κυρίως της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα! Παρόλα αυτά, εκ του αποτελέσματος, δεν φαίνεται να έγινε κάτι ουσιαστικό για την ενίσχυση της φύλαξης του ναού της δημοκρατίας. 

Το Βήμα είχε αποκαλύψει εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που στάλθηκε στις 13 Μαΐου. Το έγγραφο αυτό καταδεικνύει το δέος και το σημαντικό πρόβλημα αντίδρασης της ΕΛΑΣ, απέναντι στις κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών ως συμπαράσταση στο πρώην μέλος της 17Ν.



Το επίμαχο έγγραφο της ΕΛΑΣ έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Πηγή: skai.gr