Κλείσιμο

Σήμερα η απόφαση για Κουφοντίνα

Συνεδριάζει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο στα δικαστήρια του Βόλου, προκειμένου να αποφασίσει
για το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα,που ζητά νέα άδεια από τις φυλακές.

Ο εισαγγελέας είναι αρνητικός για τη χορήγηση νέας άδειας με το σκεπτικό, ότι οι στυγερές δολοφονίες που τον βαρύνουν και το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα είναι αμετανόητος δεν επιτρέπουν την υπαγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις διατάξεις του νόμου για χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Και η προηγούμενη αίτηση του για άδεια είχε απορριφθεί με το ίδιο σκεπτικό.

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έχει κηρύξει απεργία πείνας διεκδικώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του και βρίσκεται σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ενόψει της συνεδρίασης του δικαστικού συμβουλίου ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έχει εξαπολύσει βαρύτατες απειλές κατά της ζωής των δικαστών που θα επιληφθούν του θέματος, προκαλώντας έντονη και σκληρή αντίδραση από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που έχει κάνει λόγο για "εγκληματική πράξη" και για "κλασσική φασιστική μέθοδο".

Ομάδες αντεξουσιαστών τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες κρατείται στις αγροτικές φυλακές της Κασαβέτειας του Βόλου.

Πάντως η ευνοϊκή μεταχείριση που έχει επιφυλαχθεί τα τελευταία χρόνια στον Κουφοντίνα με χορήγηση αλλεπάλληλων αδειών και τη μεταγωγή του σε αγροτικές φυλακές έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων και την έντονη αντίδραση και καταδίκη από πρεσβείες χωρών που έχουν θύματα μεταξύ των εκτελεσμένων από τη 17Ν.

Πηγή: Iωάννα Μάνδρου