Διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν έχουν αναγνωριστεί από ΔΟΑΤΑΠ

Σε έγγραφη διαμαρτυρία προέβησαν προς το Υπουργείο στις 25/4 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που είναι κάτοχοι πτυχίων του εξωτερικού, στα οποία εκκρεμεί η αναγνώριση τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.  Ουσιαστικά, σε μεγάλο βαθμό αποκλείονται απο την προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής, αφού αρκετοί απο αυτούς, δεν διαθέτουν άλλο τυπικό προσόν για την Ειδική Αγωγή. 

Στην διαμαρτυρία αυτή εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους, καθώς αν και έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές/διδακτορικές τους σπουδές, η αίτησή τους δεν έχει κριθεί ακόμα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Μετά από μια δεκαετία αδιοριστίας δίνεται η δυνατότητα για μόνιμους διορισμούς και αρκετοί αναπληρωτές, δε θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς, παρόλο που έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τις σπουδές τους. 

Αυτό που αιτούνται είναι να έχουν τη δυνατότητα κατά την αίτησή τους, να καταθέσουν την αίτηση αναγνώρισης προς τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π με τον αριθμό πρωτοκόλλου και κατά τη διάρκεια των ενστάσεων να καταθέσουν την αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αυτό έχει συμβεί σε πλήθος άλλων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.  Άλλωστε όπως επισημαίνουν δεν είναι δική τους η ευθύνη η καθυστέρηση των αναγνωρίσεων. Τέλος δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα για αυτήν την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου, καθώς υπάρχει απο τον ΑΣΕΠ πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία είναι απολύτως συμβατή με το αίτημα των αναπληρωτών που θίγονται.

Πηγή: skai.gr