Θήβα: Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο-Τι είπε στους αστυνομικούς

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας Θηβών στον 54χρονο για τον σοβαρότατο τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Ο 54χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Λιβαδειάς. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης είπε ότι ο 54χρονος μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της βαλλιστικής είναι σε κατάρρευση. «Είναι ένα ανθρώπινο ράκος», είπε ο Αλέξης Στεφανάκης. 

«Δεν κατάλαβα ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου σφαίρα. Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία. Εκείνη τη μέρα πυροβολούσαν όλοι λόγω του Πάσχα. Έριχναν μπαλωθιές και βεγγαλικά. Ναι έριχνα και εγώ. Όταν έμαθα τι έχει γίνει έδωσα στο περίστροφο σε κάτι συγγενείς και το πήγαν στο σπίτι στην Αθήνα», υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο 54χρονος.   

«Μίλησε» η βαλλιστική

Την ίδια στιγμή η βαλλιστική εξέταση του περιστρόφου του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου ταυτοποίησε το περίστροφο του με την αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη. 

«Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 54χρονος με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, 4 κάλυκες περιστρόφου καθώς και 2 κυνηγετικά όπλα.

Τρίτο 24ωρο στην εντατική για την 8χρονη

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. 

Το κοριτσάκι παραμένει διασωληνωμένο και υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, καθώς δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 



Πηγή: skai.gr