Kύμα αντιδράσεων για την αήθη επίθεση του Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Ατελείωτο είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κύμα αντιδράσεων κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την αήθη επίθεση που έκανε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Για αθλιότητα χωρίς όρια έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, μεγαλύτερος βάρβαρος, ανάγωγος και αναίσθητος Υπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει σε Κυβέρνηση Δυτικής Χώρας, μία Εθνική ντροπή!» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου αναδεικνύει: Την πολιτική χυδαιότητα των συνεργατών Τσίπρα. Τη μεσαιωνική αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα που δίνουν συμπολίτες μας σαν τον Κυμπουρόπουλο» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. 

«Ό,τι πιο ανήθικο έχει λεχθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, προφανώς ...κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Πόση κακία μπορεί να «κατοικεί» σε μια ανθρώπινη ψυχή;» διερωτήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ. 

Για απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα δήλωση Πολάκη, αλλά και για απαράδεκτη κι ανήθικη στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

"Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα."

Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Κυμπουρόπουλου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά, υπογραμμίζοντας: “Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό.”

Κάλεσε, τέλος, όλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση.

"Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία δεν είναι κάτι που μπορεί να καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός. Είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και προφανώς θα πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε είναι άλλα στελέχη της κυβέρνησης.
Όλοι ξαφνικά γινόμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.

Το Ποτάμι έχει πει και έχει καλέσει τα άλλα κόμματα, και τη ΝΔ που τώρα ξαφνικά ανακάλυψε τα προβλήματα, να δεχθούν μία αρχή. Ό, τι το δικαίωμα του ενός είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία. Αυτό πρέπει να γίνει πράξη όμως και όχι ευκαιριακά.

Πρέπει με κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνουμε τη θέλησή μας, το δικαίωμα του ενός να είναι δικαίωμα. Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό. Καλούμε τα άλλα κόμματα αντί, ευκαιριακά, να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να δεχθούν αυτή την αρχή.

Η ΝΔ κρύφτηκε στο παρελθόν όταν την καλέσαμε να υποστηρίξει κάποια δικαιώματα. Αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παζάρια με την εκκλησία, κάνει παζάρια όπου μπορεί και νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αν θεωρούμε ότι όλοι μας είμαστε Ευρωπαίοι, δημοκράτες, προοδευτικοί, ας αποδεχθούμε από την αρχή ότι το δικαίωμα του ενός είναι δικαίωμα και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση και όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα."

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έκανε λόγο για «αήθη» επίθεση κατά του ιατρού-μέλους του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση, ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου, που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης την επιστήμη του, και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι «η επίδειξη απαράδεκτου και προκλητικού ρατσισμού από έναν πολιτειακό παράγοντα που οφείλει εκ της θέσεώς του να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προσβάλλει το κοινό αίσθημα περί δικαίου και αποτελεί τεράστιο ατόπημα.

Είναι μια αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες που η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να αντιμετωπίζει με σεβασμό. Συστρατευόμαστε, με τους συνανθρώπους που δίνουν μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και έλλειψη σεβασμού».
Πηγή: skai.gr