ΕΛΛΑΔΑ


Αποκάλυψη «Ρουά Ματ»: Ο Φρουζής της Νοvartis δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει

Νέα στοιχεία και πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στην Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου ζητείται ή άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ

 
Δείτε ολόκληρη την τηλεοπτική εκπομπή ΕΔΩ 

Νέα στοιχεία και πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στην Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου ζητείται ή άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ.

Στην εκπομπή παρέστησαν, τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που για άλλη μια φορά χαρακτήρισαν σκευωρία την όλη υπόθεση και προανήγγειλαν μηνύσεις κατά όσων ενορχήστρωσαν αυτήν την εκστρατεία λάσπης όπως είπαν κατά των ιδίων.

«Ζητώ να αρθεί η ασυλία μου. Σκευωρία από κακοποιούς, θα τους καθίσω στο σκαμνί… Την ιστορία αυτή τη στέγασε ο πρωθυπουργός, την πήρε απάνω του, αυτός είναι που δίνει τις εντολές να στηθεί μια τέτοια ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. «Είναι μια ιστορία που οργανώνεται από το σύστημα της κυβέρνησης του τόπου» κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για «θεσμική αλητεία» και «πολιτική σκευωρία». 

«Καραμπινάτο ψέμα ότι ευνόησα την Novartis στην υπόθεση με τα ομόλογα, δεν ήμουν εγώ υπουργός τότε» επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. 

Αίσθηση όμως προκάλεσε η αποκάλυψη του συνηγόρου του κ. Φρουζή, κ. Μιχάλη Φαράντου, ο οποίος αποκάλυψε ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 ο πελάτης του  δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρά του ότι το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Φαράντος, ο κ. Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο. Φαράντος ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

«Η υπόθεση Φρουζή είναι ακόμη στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Δεν έχει κληθεί από κανέναν» σημείωσε ο κ. Φαράντος. 

«Ο πελάτης μου έχει ζητήσει πολλές φορές να εξεταστεί, αλλά δεν τον έχουν φωνάξει και έχει ζητήσει και άνοιγμα των λογαριασμών του. Αρνείται κάθε κατηγορία ο Φρουζής και οι πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως τον δικαιώνουν» τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι καταθέσεις είναι ψευδείς, θα κάνουμε μηνύσεις». 

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του , ο κ. Φρουζής συνάντησε μια φορά τον κ. Λοβέρδο παρουσία άλλων σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων. 

Στην εκπομπή, ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανάφερε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί και ότι δεν μπορεί  να δικαστεί ο Λοβέρδος, παρά μόνο αν καταργηθεί το Σύνταγμα. Ενώ αποκάλυψε ότι σε έγγραφό της η κ. Τουλουπάκη το 2017 αναφέρει για τον κ. Παπαντωνίου ότι αν και βλέπει ενδείξεις ενοχής α δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω παραγραφής, εκφράζοντας την απορία γιατί άλλαξε θέση και στάση για το ίδιο ζήτημα στην υπόθεση Novartis. 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι  θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να λάμψει η όλη αλήθεια και είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε τιμολόγηση έγινε με  το νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης. Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί  κατά την θητεία μου ήταν το μοναδικό και το δημόσιο ωφελήθηκε καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας.»

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφώνησε λέγοντας : «Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα θα παραιτηθώ οποιαδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό  δικαστήριο. Επί υπουργεία Λοβέρδου η Novartis έχασε  σε τζίρο επί υπουργείας δική μου έχει ζημίες.»

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «εγώ παραιτούμαι, αν έχει τα κότσια ο ΣΥΡΙΖΑ να με πάει στο Ειδικό Δικαστήριο». «Ο Μανίας ήταν σύμβουλος της Τζάκρη όταν αυτή ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, και του Παπαδημητρίου» κατήγγειλε. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, «οι μάρτυρες ακούνε ένα χρόνο τι λέμε και μετά πάνε και αλλάζουν τις καταθέσεις τους». 

«Η υπόθεση Novartis ήρθε μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έδωσε δυο μήνες ανάσα στον Τσίπρα. Τώρα, έρχεσαι μέσα στην προεκλογική περίοδο και παρεμβαίνεις με αυτόν τον τρόπο στα πολιτικά πράγματα;  Η ίδια η Τουλουπάκη με την συμπεριφορά της έχει εξευτελίσει την έρευνα, όταν δέχεται την Κελέση να έρχεται ένα χρόνο μετά» τόνισε. 

Για τον Μανώλη Πετσίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε δηκτικά ότι «εμάς μας ψάξανε, δεν βρήκανε ευρώ, στον Πετσίτη, στον πρώτο που ψάξανε πετάγονται τα ευρώ και οι offshore και ξηλώσανε από την αρχή αυτόν που τον έψαχνε». Ο Πετσίτης έμπαινε στη ΔΕΠΑ ως υπεύθυνος του Μαξίμου και το έλεγε ο (πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος. 

Στην εκπομπή παρενέβη και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που ανέφερε ότι ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης  έκανε  αναφορά στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ελεγχθεί η κ. Τουλουπάκη, καθώς ζητά να μην ληφθεί υπόψιν η κατάθεση του που έδωσε ως Μάξιμος Σαράφης τον Δεκέμβριο του 2018 την οποία και  διάβασε σε εφημερίδα ένα μήνα πριν τον Νοέμβριο του 2018. Αποκάλυψε επίσης ότι η κ. Τουλουπάκη απέστειλε αίτημα να ανοίξουν 3 λογαριασμοί Φρουζή στην Ελβετία, οι οποίοι δεν υπήρχαν και ότι βρέθηκε μόνο ένας στην Ζυρίχη, από τον οποίο δεν υπάρχει εκροή χρήματος.


 
Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για την εκλογική άδεια εργαζομένων
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή εργαζομένου ως μέλους σε εφορευτική επιτροπή, κατόπιν κλήσης από δημόσια αρχή...
23.05.2019, 21:33
Ανέστειλε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας - Τι αναφέρει ο ίδιος
Τι αναφέρει σε δήλωση μέσω της συνηγόρου του.
23.05.2019, 20:42
ΥΕΘΑ: Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας μετά την επίσκεψη του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και...
23.05.2019, 18:46
Τραγική κατάληξη: Η αποπλάνηση πίσω από την αυτοκτονία της 14χρονης
Οι γονείς του κοριτσιού που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο είχαν καταγγείλει 43χρονο για την...
23.05.2019, 18:26
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω εκλογών
Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν...
23.05.2019, 17:10
Έξι καθηγητές του ΕΜΠ στους πρώτους 200 του κόσμου
Έξι Καθηγητές Φυσικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου βρίσκονται στους πρώτους 200 από τους 672 ερευνητές...
23.05.2019, 16:10
Θεσσαλονίκη: «Γης μαδιάμ» το νηπιαγωγείο στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία»
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του, Ροδή Καβούνη, στις 2 Μαΐου οι δασκάλες βρέθηκαν μπροστά σε ένα...
23.05.2019, 16:08
Eκλογές 2019: Οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους ψηφοφόρους
Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β). Στο Α ψηφίζουν για το...
23.05.2019, 16:03
Τι πρέπει να ξέρετε για συμβάσεις με γυμναστήρια-ινστιτούτα αδυνατίσματος
Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, δημιουργείται στους καταναλωτές η εντύπωση ότι, από τη στιγμή που υπέγραψαν ένα...
23.05.2019, 15:43
Μπακογιάννης: Στηρίζουμε το «Ελπίς»και τους δημότες
Στο Νοσοκομείο «Ελπίς» ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.
23.05.2019, 15:21

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.