Επεισόδια με πετροπόλεμο στα Διαβατά. Μετανάστες θέλουν να φτάσουν Ειδομένη

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στα Διαβατά όπου δυνάμεις της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει φραγμό με κλούβες προκειμένου να εμποδίσουν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται έξω από το κέντρο φιλοξενίας και επιθυμούν να κατευθυνθούν στην Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια. 

Προηγήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα σύμφωνα με το οποίο στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα στην Ειδομένη και να επιτραπεί η διέλευση των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη.

Παράλληλα μετανάστες έχουν καταλάβει τον σταθμό Λαρίσης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανακοινώνει ότι αδυνατεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, έχουν κατασκηνώσει από χθες περίπου 500 πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό, ψευδές κάλεσμα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιστρέψει στις δομές όπου φιλοξενείται.

«Ήδη, βρίσκονται σε ετοιμότητα λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει για να επιστρέψουν πίσω στα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τις δομές όπου φιλοξενούνται», είπε ο κ. Ράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι υποκινήθηκαν από μηνύματα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας από άνδρες, που δεν ξέρω τι σκοπό έχει δημιουργώντας μια τέτοιου είδους ένταση», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr