Αντιμέτωποι με οργανωμένο στρατό βρέθηκαν στα Εξάρχεια οι λιμενικοί

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού σε υπό κατάληψη κτήριο παρουσία εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Σύρο ο οποίος κατόπιν ελέγχου βρέθηκε να κατέχει ναρκωτικές ουσίες. Ο Σύρος ενημέρωσε τους λιμενικούς ότι είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από τα Εξάρχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ο οποίος μετέβη στο σημείο με 8 λιμενικούς, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα ενημερώνεται για την επιχείρηση το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και η ομάδα ΔΙΑΣ.

Οι λιμενικοί παρέμειναν στο κτήριο 8 με 10 λεπτά και κατά τη διάρκεια της έρευνας εντόπισαν 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης μία ζυγαριά ακριβείας και συνέλαβαν δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο χώρο, μία Μαροκινή και μία, κατά δήλωσή της, Ελληνοαυστραλέζα.

Κατά την έξοδό τους από το κτήριο οι λιμενικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο ομάδες τεσσάρων ατόμων που είχαν φτάσει στο σημείο με δύο station wagon οχήματα οι οποίοι τους ζητάνε το λόγο ισχυριζόμενοι ότι είναι αστυνομικοί. Ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται ότι μία ομάδα 15 ατόμων κατεβαίνει προς το σημείο από την οδό Θεμιστοκλέους από την μεριά της Καλλιδρομίου και άλλη μία ομάδα 20 ατόμων ανεβαίνει στο σημείο από την πλατεία Εξαρχείων.

Ακολουθεί διαπληκτισμός και συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίζεται με μαχαίρι στο μηρό ένας λιμενικός και ένας άλλος γρονθοκοπείται, ενώ παράλληλα τους αφαιρούνται και τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τα υπηρεσιακά τους περίστροφα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λιμενικών τρία άτομα έφεραν βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) και άλλα 10 με 12 άτομα περίστροφα όπλα, ενώ αρκετοί εξ αυτών φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Κατά το επεισόδιο οι άγνωστοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την Μαροκινή, ωστόσο απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερη η «Ελληνοαυστραλέζα» και όταν αυτό συνέβη, δύο επικεφαλής των αγνώστων οπισθοχώρησαν με πρόσωπο προς τους λιμενικούς στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι δύο λιμενικοί μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών, με βάση την ταχύτητα που έδρασαν οι άγνωστοι, είναι ότι παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες των ασυρμάτων.

Για «άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών« κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Το Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωσή του εξήρε την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι λιμενικοί και είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Πηγή: skai.gr