Αποδοκιμασίες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κατερίνη, Σέρρες, Γρεβενά (vids)

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκαν την Κυριακή στην Κατερίνη ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Χρήστος Σίμος.

Mαθητές και εξαγριωμένοι πολίτες, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ lefteria.blogspot.com, κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από τον χώρο. Ακολούθησε «πανζουρλισμός» με τους συγκεντρωθέντες να τον βρίζουν και να του φωνάζουν «προδότη, η Μακεδονία είναι ελληνική». Η αστυνομία έδωσε σκληρή μάχη ώστε να καταφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο όχημα του και να απομακρυνθεί από την πλατεία Ηρώων.



Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν αρχικά από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες γιουχάισαν άγρια τους δύο κυβερνητικούς, όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας, φωνάζοντας «προδότες».

Σε πολλά σημεία κατά μήκος της παρέλασης είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι τραγουδούσαν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ παρελαύνοντες μαθητές και μαθήτριες, καθώς και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων το τραγουδούσαν επίσης δυνατά, όταν παρήλαυναν από την εξέδρα των επισήμων, ενώ όλοι τους σχεδόν φορούσαν κονκάρδες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Συνθήματα ακούστηκαν και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μπγιάλα στα Γρεβενά, που, ανάγκασαν τους επισήμους να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτιου. Το όλο κλίμα δυναμίτισε και το γεγονός ότι δεν ακούστηκε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που ακουγόταν παραδοσιακά. 




Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε και η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη των Σερρών.

Άγνωστος αποπειράθηκε να επιτεθεί το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Επεισόδια με τραυματίες σε Καλλιθέα και Άνω Λιόσια σημειώθηκαν το πρωί πριν την παρέλαση. Γιουχαΐσματα κατά των επισήμων σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το seleo.gr. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Τρίκαλα σε μέλη της που ανάρτησαν στην παρέλαση πανό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και προσήγαγαν τέσσερα άτομα.




Πηγές - φωτό - βίντεο: epiloges.tv - lefteria.blogspot.com - seleo.gr - greveniotis.gr