Ανήλικη μαθήτρια και νεαρές φοιτήτριες στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπών

Μια ανήλικη μαθήτρια λυκείου και νεαρές φοιτήτριες είναι μεταξύ των συλληφθέντων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες μέσω διαδικτύου.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέροντας στην Ελλάδα, όσο και Ελληνίδες , τις οποίες ανάγκαζαν να εγκατασταθούν σε κατοικίες εντός Αθηνών και να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους,

Δεκαπέντε συνολικά γυναίκες ελληνικής υπηκοότητας και 30 αλλοδαπές (από Αλβανία, Ρωσία και Ρουμανία), εκμεταλλευόταν το κύκλωμα μαστροπείας.

Τα ραντεβού των εκδιδόμενων γυναικών δίνονταν μέσω διαδικτύου έναντι 130 ευρώ και  εν συνεχεία αυτές μεταφέρονταν σε ξενοδοχεία και οικίες ανά την Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως για την διευκόλυνση της δράσης του το κύκλωμα λειτουργούσε γραφείο "ερωτικών ραντεβού.".

Το κύκλωμα δρούσε τα τρία τελευταία χρόνια και ο μέσος όρος των ραντεβού ήταν 30 την ημέρα.

Αρχηγός της σπείρας ήταν ένας Έλληνας, που ψάρευε τις γυναίκες με οικονομικά προβλήματα η ευάλωτη κοινωνική θέση  από καφετέριες, καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Κάποιες εξ αυτών συμμετείχαν στο κύκλωμα για οικονομικούς λόγους, κάποιες άλλες πιστεύοντας ότι θα κάνουν καριέρα μοντέλου και θα έχουν μια άνετη ζωή.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις γίνονταν σε βίλα στη Γλυφάδα. 

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός της υπόσχεσης προστασίας και υποστήριξης στο ανήλικο κορίτσι, προκειμένου αυτό να συμφωνήσει να εκδίδεται.

Τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες.

Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.390 ευρώ, επτά αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των γυναικών στα ραντεβού και πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων.

Πηγή: skai.gr