Προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω του καιρού - Ποια πλοία δεν φεύγουν

Προβλήματα προκαλεί η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ώρες, σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά.

Ωστόσο, κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγία Μαρίνα - Νέα Στείρα, Καβάλα- Πρίνος, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φερι μποτ. Δεν πραγματοποιούνται στη γραμμή τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, μία νταλίκα δίπλωσε το βράδυ της Τρίτης στο 16ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας-Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και πολλά οχήματα των οποίων οι οδηγοί αιφνιδιάστηκαν.

Σφοδρή καταιγίδα συνοδευόμενη από ριπές ισχυρών ανέμων έπληξε τη Λειβαδιά, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα από τη συσσώρευση υδάτων ή από πτώσεις δέντρων.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8.00 εχθές το βράδυ στον Ορχομενό αλλά και στις αγροτικές περιοχές του Αγίου Βλασίου, των Βασιλικών και του Ανθοχωρίου.

Ο Ορχομενός και χωριά του Δήμου παρέμεινα στο σκοτάδι για περισσότερο από μία ώρα πιθανότητα λόγω βλάβης από πτώση κεραυνού.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν εχθές οι ισχυροί άνεμοι και στον Βόλο.

Λόγω των ανέμων έχει απαγορευτεί από τις 17.30 εχθές το απόγευμα, η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία.

Κλειστά και σχολεία

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ.

Με μία ώρα καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Εορδαίας.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πηγή: skai.gr