Τι είπε στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας που σώθηκε από την μοιραία πτήση

Την αίσθηση του ότι του έχει δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μοιράστηκε στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας, Αντώνης Μαυρόπουλος που για λίγα δευτερόλεπτα σώθηκε από την μοιραία πτήση του Boeing 737 των αιθιοπικών αερογραμμών που συνετρίβη με 157 επιβαίνοντες. 

«Κοιτάξτε να σας πω την αλήθεια δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ γιατί είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς όλο αυτό που έγινε και σιγά σιγά όσο περνάει ο καιρός ερχόμαστε πιο κοντά με την πραγματικότητα. Καταλαβαίνω πόσο δίπλα πέρασα και από την άλλη στεναχωριέμαι και συντρίβομαι για τους ανθρώπου χάθηκαν. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Ξέρετε τι γίνεται είναι μία από τις περιπτώσεις που μπορεί πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή. Κάποιος φίλος μου είπε ότι σου δόθηκε δώρο μία δεύτερη ζωή φρόντισε να την ζήσεις όπως θέλεις», είπε ο Αντώνης Μαυρόπουλος. 

Στην ερώτηση αν αλλάζουν όλα από εδώ και πέρα στη ζωή του απάντησε: «Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι ότι χάσαμε ανθρώπους που τους ξέραμε εκεί πέρα, γνωστούς και είναι συγκλονιστικό να ξέρεις ότι χάθηκαν για το τίποτα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και αυτό που σε χώριζε από τη μοίρα τους είναι κάποια λεπτά, δύο λεπτά ίσως ή ένα».

Όπως εξήγησε είχε μεταβεί στην Αντίς Αμπέμπα με αεροπλάνο και έτρεχε να προλάβει την ανταπόκριση της μοιραίας πτήσης για το Ναϊρόμπι, όπου θα συμμετείχε σε συνέδριο του ΟΗΕ. «Εγώ δεν μπήκα στην πτήση από τύχη δηλαδή ένας connection ambassador που ήρθε να με βρει να με πάει στην πτήση άργησε λίγο οπότε τον περίμενα. Ήταν μισή ώρα η διαφορά και έπρεπε να πάω πολύ γρήγορα. Είχε έρθει κάποιος από το αεροδρόμιο να με βρει. Δεν με βρήκε οπότε εγώ συνέχισα για να προλάβω», είπε ο Αντώνης Μαυρόπουλος. 

«Επίσης αυτό που με έσωσε ήταν ότι δεν είχα δώσει βαλίτσα επειδή ήξερα ότι ήταν μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο πτήσεων. Γιατί αν είχα δώσει βαλίτσα θα με περίμεναν οπωσδήποτε», παραδέχθηκε ο Αντώνης Μαυρόπουλος.

Και συνέχισε: «Η πτήση έφευγε 08:15. Εγώ έφτασα στην πύλη 8:03 και είχε κλείσει. Πήγα διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήταν δικιά μου ευθύνη. Οι πτήσεις ήρθαν στην ώρα τους και οι δύο και κακώς δεν με περίμεναν. Εγώ έβλεπα τους τελευταίους επιβάτες να μπαίνουν μέσα αλλά ήταν κλειστή η πύλη δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ζήτησα τα ρέστα όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Τελοσπάντων οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για μετά από 3 ώρες να φύγω με την επόμενη πτήση. Μου ζήτησαν συγνώμη. Ήταν παρά πολύ ευγενικοί. Περίμενα. Δεν ήξερα τίποτα και όταν μετά από τρεις ώρες πήγα να επιβιβαστώ μου είπαν ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί είστε ο μοναδικός που δεν μπήκε στην πτήση που αγνοείται. Μέχρι την ώρα εκείνη 10:50 ή κάτι τέτοιο αγνοούνταν η πτήση. Δεν ξέραμε τι ακριβώς είχε γίνει. Τότε πραγματικά μου κόπηκαν τα πόδια γιατί κατάλαβα ότι εδώ τα πράγματα είναι ένα άλλο τοπίο. Είναι ένα άλλο πράγμα ότι καθυστέρησα και ένα άλλο πράγμα ότι δεν μπήκα σε μία πτήση που αγνοείται».
 

Πηγή: skai.gr