Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, σε περιοχές της Εύβοιας και της Θεσσαλίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εύβοια, σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος άνδρα, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους φωτογραφιών και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε περιοχή της Θεσσαλίας, σχηματίστηκε, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ' εξακολούθηση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ