Γκέρα: Ο Μαδούρο χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως ενδιάμεσο για πώληση χρυσού

Πεπεισμένος πως του καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για πώληση χρυσού δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της αποκάλυψης πως ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα έκανε στάση στην Αθήνα το Σάββατο.

Αντιμέτωπο με βαθιά κρίση πληθωρισμού και ισοτιμίας το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει «σκληρό» συνάλλαγμα για τις εισαγωγές του. Την προηγούμενη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ απουσίαζε ο διοικητής της.

Ο κ. Γκέρα κατήγγειλε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και κατήγγειλε πως ο κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε στον Ιάσωνα Πιπίνη.

Σημείωσε αιχμηρά πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.

Κατηγόρησε την Αθήνα, η οποία εξακολουθεί να αναγνωρίζει τον κ. Μαδούρο, ότι ευθυγραμμίζεται με το καθεστώς στο Καράκας. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
έχει ανακοινώσει πως το αεροσκάφος του κ. Αρεάσα είχε καταθέσει σχέδιο πτήσεις και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ανεφοδιασμό, κάνοντας στάση διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ο ΥΠΕΞ φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αερολιμένα, όπου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν είχε οιαδήποτε συνάντηση με έλληνες αξιωματούχους.
Πηγή: skai.gr