Πρόεδρος Mουσουλμάνων Ελλάδας: Το τζαμί της Αθήνας θυμίζει περίπτερο

Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η λειτουργία του τζαμιού στην Αθήνα. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα μετά την οθωμανική κατοχή και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους το 1830. 

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και ο εξοπλισμός του εσωτερικού χώρου του τεμένους για να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Το τέμενος στο Βοτανικό θα έχει δύο αίθουσες. Μία κεντρική για τους άνδρες χωρητικότητας 300 ατόμων και μία βοηθητική για 50 γυναίκες. Δεν θα έχει μεγάφωνα ούτε μιναρέ όπως ζητά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλοί από τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα μας δεν έχουν ιδιαίτερα θετική άποψη για το νέο τέμενος.

«Αυτό που φτιάχνουν τώρα είναι σαν ένα μεγάλο περίπτερο... Δεν ταιριάζει καθόλου με τέμενος Μουσουλμανικό» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ. 

«Θα λύσουμε εμείς τα προβλήματά μας σε συνεργασία με την πολιτεία. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Γιατί μόνο δυσκολίες μας έχει φέρει ο κύριος που αναφέρατε» σχολίασε το μέλος του ΔΣ του τεμένους Ασίρ Χαϊντέρ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ιμάμης του Τεμένους θα είναι Σουνίτης αλλά θα έχει βοηθούς από τα άλλα μουσουλμανικά δόγματα. «Για τον ιμάμη έχει βγει επίσημα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. 

Πηγή: skai.gr