Σύσταση τεχνικών κλιμακίων για τα ΜΟΕ συμφώνησαν Αποστολάκης και Ακάρ

Την σύσταση τεχνικών ομάδων εργασίας που θα μελετήσουν ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και Χουλουσί Ακάρ κατά την συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του NATO, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΕΘΑ.

Επί τάπητος στην συνάντηση στις Βρυξέλλες τέθηκαν τα ανοιχτά μέτωπα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ελπίδα της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως οι δύο υπουργοί θα θεμελιώσουν τον δεύτερο υψηλού επιπέδου δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα, πέραν της υφιστάμενης γραμμής ανάμεσα στον προϊστάμενο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ευάγγελο Καλπαδάκη και τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας δρομολογήθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, όπου συμφωνήθηκε να επιχειρηθεί αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και αναβίωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι δύο ΥΕΘΑ γνωρίζονται ήδη από τις παράλληλες θητείες που είχαν ως αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της συνεργασίας τους στους κόλπους του NATO.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Αποστολάκης διαμήνυσε πως δεν υπάρχει λόγος οι δύο χώρες να είναι διαρκώς σε σύγκρουση στο Αιγαίο, διακινδυνεύοντας κάποιο «ατύχημα» που θα μπορούσε να προκαλέσει «ανεξέλεγκτες εξελίξεις0.»
Πηγή: skai.gr