Κόρη Λαγούδη: H μητέρα μου ζητούσε από κάποιον να της επιστρέψει χρήματα

Την βεβαιότητα πως η Ειρήνη Λαγούδη δεν αυτοκτόνησε εξέφρασε η 16χρονη κόρη της μέσω κατάθεσης της στον ανακριτή, σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΙ.

«Ηταν υγιέστατη και πολύ ευδιάθετη. Μια εβδομάδα πριν έκανε μια μεγάλη γιορτή στο σπίτι, όπου χόρευε και τραγουδούσε. Υπάρχει βίντεο. Δεν αυτοκτονεί ένας άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα πηγαίνει σε κέντρα καλλωπισμού και κομμωτήρια.» Φέρεται να δήλωσε η κόρη της 44χρονης Λαγούδη.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η 16χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα της μητέρας της, λίγο πριν αυτή βρεθεί νεκρή, κατά την διάρκεια του οποίου όπως φαίνεται το ίδιο το κορίτσι την είχε ακούσει να διαπληκτίζεται με άτομο που δεν γνωρίζει ζητώντας πίσω χρηματικό ποσό που όπως δήλωνε της ανήκε.

«Θέλω τα λεφτά μου πίσω, σταμάτα να με κοροϊδεύεις. Είναι για ιερό σκοπό, είναι για τις σπουδές του παιδιού μου. Θα σε καταγγείλω και εσένα και την παρέα σου.» φέρεται να είπε σε ιδιαίτερα οργισμένο ύφος η Ειρήνη Λαγούδη

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη, χήρα και μητέρα τριών παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή μετά από εξαφάνιση δύο ημερών, περίπου έναν χρόνο νωρίτερα μέσα στο αυτοκίνητό της, στην απόμερη τοποθεσία Μυρτιά στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.

Οι αρχές προσανατολίζονταν εκ πρώτης στο σενάριο της αυτοκτονίας, κάτι το οποίο η οικογένεια της Λαγούδη απέρριψε εμφατικά, εκκινώντας σχετικές διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βασίλη Ταουξή, δρομολογείται η διαδικασία της κλήσης προς απολογία στον βασικό κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου προσώπου που έχει μπει στο κάδρο της εισαγγελικής και της ανακριτικής έρευνας.

Έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, για εμπρησμό, για συμμορία και ηθική αυτουργία σε όλα αυτά. Θα εμφανιστεί με τον δικηγόρο του, να πάρει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να προσέλθει για να απολογηθεί.

Παράλληλα, θα τρέχει η ποινική έρευνα, ώστε να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για τους ηθικούς αυτουργούς.