ΕΛΛΑΔΑ


Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανώνυμη εταιρεία με τριτοκοσμικές παροχές

Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ το υπάρχον προσωπικό καλείται να εργαστεί υπό εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι προσφάτως να μεταφερθούν εσπευσμένα με αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας.

 
Λειτουργεί, μεν, ως Ανώνυμη Εταιρία, οι παρεχόμενες, όμως, υπηρεσίες παραμένουν τριτοκοσμικές και οι προσερχόμενοι πολίτες υποχρεούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...

Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ το υπάρχον προσωπικό καλείται να εργαστεί υπό εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι προσφάτως να μεταφερθούν εσπευσμένα με αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας.

Κάτι που υποχρέωσε τους εργαζόμενους της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρίας, να υποβάλουν αναφορά στο, εισαγγελέα Νάξου για επικινδυνότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, λόγω εντατικοποίησης.
Ο λόγος για το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Το μοναδικό νοσοκομείο του ΕΣΥ που λειτουργεί, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ως Ανώνυμη Εταιρία, με διοικητή ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, αλλά στενό φίλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο οποίος (διοικητής) με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, εκτελεί και καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας).

Ας δούμε, λοιπόν, την πορεία του Νοσοκομείου και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Προ 2,5 ετών, στα εγκαίνια του Νοσοκομείου, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί, ότι οι γυναίκες της Σαντορίνης θα πηγαίνουν εκεί να γεννούν, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείπουν για τον λόγο αυτό τον τόπο τους και θα λειτουργεί άρτια στελεχωμένο χειρουργικό τμήμα (σ.σ., όχι μόνο για αιμορροΐδες, για να θυμηθούμε και όλα τα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου).

Τι όμως από αυτά υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα

Το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιάννάκο, ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2016 με 35 γιατρούς, εκ των οποίων 25 ήταν γιατροί του ΕΣΥ που υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού που έκλεισε.

Σήμερα οι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο είναι, μόλις, είκοσι πέντε.

Σε ότι αφορά τις εξειδικευμένες ειδικότητες, υπηρετούν μία γυναικολόγος (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) κι ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτου δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

Υπάρχει, μεν, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος, με αποτέλεσμα η Μονάδα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Σε ότι αφορά τα χειρουργεία, υπάρχουν ένας χειρουργός γιατρός κι ένας αναισθησιολόγος. Άρα, μετά εκείνο το πολυδιαφημισμένο χειρουργείο της ημέρας των εγκαινίων, δεν γίνεται λόγος για χειρουργεία, ούτε για αιμορροΐδες!!!

Έτσι, συνεχίζονται αμείωτες οι αεροδιακομιδές ασθενών, αφού στο Νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, δεν συμμετείχε στη προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας αναισθησιολόγος και κανένας Νεφρολόγος, με αποτέλεσμα ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να βελτιωθεί η κατάσταση.

Και σε όλα αυτά καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης παραμένει απαθής παρατηρητής, παρά την επικινδυνότητα που συνεπάγεται η εργασιακή εξουθένωση των γιατρών.

Αεροδιακομιδές γιατρών λόγω υπερκόπωσης

Και δυστυχώς, οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ αποδείχθηκαν απολύτως βάσιμες.

Προσφάτως, απαιτήθηκε αεροδιακομιδή πέντε γιατρών του Νοσοκομείου Σαντορίνης, σε άλλα ανά την επικράτεια νοσοκομεία. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος και προκύπτει από τα γεγονότα, δεν μπορεί να διασφαλίσει, ούτε την υγεία των γιατρών του!!!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η γυναικολόγος αεροδιακομίστηκε προχθές, ενώ πριν κάποιες μέρες έγιναν αεροδιακομιδές του νευρολόγου, της οδοντιάτρου, του αναισθησιολόγου και του ακτινολόγου.

Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.

Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δύο μαίες, δεν υπάρχουν οφθαλμίατρος και ψυχίατρος, ενώ δεν υπάρχει και Τμήμα Αιμοδοσίας.

Σε ότι αφορά την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), πέντε κλινών, λειτουργεί όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός!!!

Κι επειδή είναι γνωστά τα προβλήματα στέγης στην Σαντορίνη, οι 35 υπάλληλοι διαβιούν ως κοινόβιο, στο Κέντρο Υγείας που έκλεισε, ο ένας πάνω στον άλλο!!!

Κατά τα τ΄ άλλα, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, χρεώνει χρυσές τις υπηρεσίες που παρέχει (όποιες παρέχει) στους ασθενείς.

 
Διάρρηξη του αυτοκινήτου πρώην υπουργού της ΝΔ
Ο πρώην υπουργός βρέθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση του κόμματος. Ενόσω ήταν στην...
21.02.2019, 09:00
Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει πτώση σοβάδων στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος
Προσθέτει μάλιστα ότι ευθύνη έχουν και οι εκφραστές της ίδιας πολιτικής στους Δήμους.
21.02.2019, 08:50
Δεύτερη χώρα σε λαϊκισμό πανευρωπαϊκά η Ελλάδα μετά την Ουγγαρία του Όρμπαν
Δεύτερη χώρα σε λαϊκισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την Ουγγαρία, κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με το...
21.02.2019, 08:09
Χωρίς ηλεκτρικό για τρεις ώρες η Αθήνα – Πότε σταματούν τα τρένα
Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ
21.02.2019, 07:43
«Ωκεανίς» το όνομα της νέας κακοκαιρίας
H νέα έντονη κακοκαιρία, που αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της...
21.02.2019, 03:10
Θεσσαλονίκη: Αντιρατσιστική πορεία μετά την επίθεση σε διαμέρισμα προσφύγων
Η επίθεση με βόμβα μολότοφ τα ξημερώματα της Τρίτης σε διαμέρισμα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου μένει...
21.02.2019, 02:29
Τούρκος υπήκοος σκαρφάλωσε τα κάγκελα και εισέβαλε στην αμερικανική πρεσβεία
Τούρκος υπήκοος κατάφερε να ξεπεράσει τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα...
21.02.2019, 02:16
Ισχυρός σεισμός 4,9 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια βόρεια της Λέσβου
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.23, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 53 χιλιόμετρα...
20.02.2019, 20:40
ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2019
Στον ορισμό του «εγγεγραμμένου ανέργου» συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς και...
20.02.2019, 19:19
ΕΜΥ: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας έως 12 βαθμούς, χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι
Θυελλώδεις ανέμους εντάσεως μέχρι και 10 μποφόρ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο 23...
20.02.2019, 18:32

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.