ΕΛΛΑΔΑ


Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανώνυμη εταιρεία με τριτοκοσμικές παροχές

Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ το υπάρχον προσωπικό καλείται να εργαστεί υπό εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι προσφάτως να μεταφερθούν εσπευσμένα με αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας.

 
Λειτουργεί, μεν, ως Ανώνυμη Εταιρία, οι παρεχόμενες, όμως, υπηρεσίες παραμένουν τριτοκοσμικές και οι προσερχόμενοι πολίτες υποχρεούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...

Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ το υπάρχον προσωπικό καλείται να εργαστεί υπό εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι προσφάτως να μεταφερθούν εσπευσμένα με αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας.

Κάτι που υποχρέωσε τους εργαζόμενους της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρίας, να υποβάλουν αναφορά στο, εισαγγελέα Νάξου για επικινδυνότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, λόγω εντατικοποίησης.
Ο λόγος για το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Το μοναδικό νοσοκομείο του ΕΣΥ που λειτουργεί, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ως Ανώνυμη Εταιρία, με διοικητή ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, αλλά στενό φίλο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο οποίος (διοικητής) με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, εκτελεί και καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας).

Ας δούμε, λοιπόν, την πορεία του Νοσοκομείου και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Προ 2,5 ετών, στα εγκαίνια του Νοσοκομείου, ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί, ότι οι γυναίκες της Σαντορίνης θα πηγαίνουν εκεί να γεννούν, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείπουν για τον λόγο αυτό τον τόπο τους και θα λειτουργεί άρτια στελεχωμένο χειρουργικό τμήμα (σ.σ., όχι μόνο για αιμορροΐδες, για να θυμηθούμε και όλα τα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου).

Τι όμως από αυτά υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα

Το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιάννάκο, ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2016 με 35 γιατρούς, εκ των οποίων 25 ήταν γιατροί του ΕΣΥ που υπηρετούσαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού που έκλεισε.

Σήμερα οι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο είναι, μόλις, είκοσι πέντε.

Σε ότι αφορά τις εξειδικευμένες ειδικότητες, υπηρετούν μία γυναικολόγος (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) κι ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτου δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

Υπάρχει, μεν, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος, με αποτέλεσμα η Μονάδα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Σε ότι αφορά τα χειρουργεία, υπάρχουν ένας χειρουργός γιατρός κι ένας αναισθησιολόγος. Άρα, μετά εκείνο το πολυδιαφημισμένο χειρουργείο της ημέρας των εγκαινίων, δεν γίνεται λόγος για χειρουργεία, ούτε για αιμορροΐδες!!!

Έτσι, συνεχίζονται αμείωτες οι αεροδιακομιδές ασθενών, αφού στο Νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, δεν συμμετείχε στη προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας αναισθησιολόγος και κανένας Νεφρολόγος, με αποτέλεσμα ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να βελτιωθεί η κατάσταση.

Και σε όλα αυτά καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης παραμένει απαθής παρατηρητής, παρά την επικινδυνότητα που συνεπάγεται η εργασιακή εξουθένωση των γιατρών.

Αεροδιακομιδές γιατρών λόγω υπερκόπωσης

Και δυστυχώς, οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ αποδείχθηκαν απολύτως βάσιμες.

Προσφάτως, απαιτήθηκε αεροδιακομιδή πέντε γιατρών του Νοσοκομείου Σαντορίνης, σε άλλα ανά την επικράτεια νοσοκομεία. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος και προκύπτει από τα γεγονότα, δεν μπορεί να διασφαλίσει, ούτε την υγεία των γιατρών του!!!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η γυναικολόγος αεροδιακομίστηκε προχθές, ενώ πριν κάποιες μέρες έγιναν αεροδιακομιδές του νευρολόγου, της οδοντιάτρου, του αναισθησιολόγου και του ακτινολόγου.

Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.

Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δύο μαίες, δεν υπάρχουν οφθαλμίατρος και ψυχίατρος, ενώ δεν υπάρχει και Τμήμα Αιμοδοσίας.

Σε ότι αφορά την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), πέντε κλινών, λειτουργεί όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός!!!

Κι επειδή είναι γνωστά τα προβλήματα στέγης στην Σαντορίνη, οι 35 υπάλληλοι διαβιούν ως κοινόβιο, στο Κέντρο Υγείας που έκλεισε, ο ένας πάνω στον άλλο!!!

Κατά τα τ΄ άλλα, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, χρεώνει χρυσές τις υπηρεσίες που παρέχει (όποιες παρέχει) στους ασθενείς.

 
Ελεύθεροι με όρους Λυκουρέζος και Παναγόπουλος
Χρηματική εγγύηση και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα οι όροι για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.
22.04.2019, 22:27
Με απόφαση ΣτΕ δεν θα πάρουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί
Δεν θα πάρουν αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από το 2012, μετά την απόφαση της Ολομελείας του...
22.04.2019, 19:31
Κανονικά οι δηλώσεις πόθεν έσχες και από τους δικαστές
Κανονικά μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως όλοι, θα καταθέσουν δηλώσεις πόθεν έσχες και οι δικαστές και οι...
22.04.2019, 19:00
Missing Alert: Εξαφανίστηκε ο 35χρονος Φλογκέρτ από το Μαρούσι
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»...
22.04.2019, 18:14
Κατατέθηκε η αγωγή Λυκουρέζου κατά Παπακώστα
Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, ο...
22.04.2019, 18:04
Παναγόπουλος στον ανακριτή: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία
Στη σφαίρα της φαντασίας βρίσκεται η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , όπως αναφέρει στο...
22.04.2019, 18:02
Μαραθώνια απολογία Λυκουρέζου στον ανακριτή-Τι υποστηρίζει
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:30 η μαραθώνια απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που διήρκσε έξι ολόκληρες...
22.04.2019, 18:01
Σειρά εκρήξεων και φωτιά σε κτήριο στο Ντέρμπι της Αγγλίας
Το περιστατικό «εκτιμάται πως δεν είναι ύποπτο» για την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία. Δεν υπάρχουν...
22.04.2019, 17:29
Κύκλωμα με καλλιτέχνες που φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια εντόπισε η ΕΛΑΣ
Οι συλληφθέντες έλεγαν σε κοπέλες να φωτογραφηθούν με την υπόσχεση ότι θα προωθηθούν στον χώρο του...
22.04.2019, 17:17
Που θα στηθούν τα εκλογικά κέντρα στην Αθήνα
Τη χωροθέτηση των εκλογικών κέντρων των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε δημόσιους...
22.04.2019, 16:56

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.