Ρωσία: Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας αλλά έχουμε τη γνώμη μας

Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας με αφορμή το Μακεδονικό, όμως θα συνεχίσει να διατυπώνει την άποψή της για το ζήτημα καθότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μία ημέρα μετά τις εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα.

Ο Αλεξάντρ Γκρουσκό σημείωσε
πως η χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ήταν μία γενική εκτίμηση για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην συμφωνία των Πρεσπών.

Έκανε λόγο για «διεθνή πίεση» και για «την πρωτοφανή παρέμβαση» της Δύσης προκειμένου να επιτευχθούν κάποιοι γεωπολιτικοί στόχοι.

Η επίλυση του ονοματολογικού θα ανοίξει τον δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO και μετέπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Μόσχα είναι κάθετα αντίθετη στην περαιτέρω εξάπλωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα Βαλκάνια.

Στην επίμαχη ανακοίνωση η Μόσχα έκανε λόγο για παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα και τασσόταν υπέρ νέας παραπομπής του Μακεδονικού στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Κατηγορούσε επίσης την ελληνική πλευρά ότι δεν έθεσε την συμφωνία σε δημοψήφισμα.

Η ρωσική ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας, η οποία ζήτησε από την Μόσχα να αποφεύγει παρεμβάσεις σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr