Κλείσιμο

Ελληνοτουρκικές δυνάμεις κατάσχουν φορτίο «χαπιών του ISIS» σε Πειραιά

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών Captagon, τα λεγόμενα "χάπια των τζιχαντιστών", εντόπισαν άνδρες των δυνάμεων Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που συνεργάστηκαν με τους τούρκους συναδέλφους τους. 

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά σε κοινή επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και σε συνεργασία με αρχές της Τουρκίας και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών αρχών.

Τα "χάπια των τζιχαντιστών" χρησιμοποιούνται για το "ντοπάρισμα" των τζιχαντιστών μαχητών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία. 

Το φορτίο των συγκεκριμένων χαπιών είχε φθάσει στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες από την Κροατία με προορισμό τη Συρία, ενώ τα χάπια ήταν αποθηκευμένα μέσα σε συσκευασίες μολύβδου για να είναι δύσκολη η ανίχνευσή τους. 

Στις αρχές του 2017 το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, εντόπισαν παρασκευαστήριο χαπιών Captagon στην περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.

Πηγή: skai.gr