Κλείσιμο

Τσαβούσογλου vs Καμμένου: «Κακομαθημένο παιδί»- Συγκρατήστε τον ή «ατύχημα»

Απειλές για «ατύχημα» στο Αιγαίο εξαπέλυσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέδριο της ακαδημίας χωροφυλακής και ακτοφυλακής. Απαντώντας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο για ένα «κακομαθημένο» παιδί που πρέπει να το «συγκρατήσουν».

«Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί… Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους, και λένε ‘’έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί. Ε, τότε συγκρατήστε το ‘’κακομαθημένο σας παιδί’’, για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας» δήλωσε σκωπτικά.

Αυτό, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, το υπενθυμίζουμε. «Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια ‘’πολύ φιλική προειδοποίηση??. Δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα» ανέφερε δηκτικά.

"Ξυπνήστε αν ονειρεύεστε"


«Στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι σε αυτό το πλαίσιο» διεμήνυσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Πηγαίνουμε δυτικά της Κύπρου, από το Βορρά έως το Νότο, σε περιοχές που μας καλεί η ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ και στη δική μας ΑΟΖ, και θα κάνουμε γεωτρήσεις με τα δικά μας ερευνητικά πλοία» επέμεινε δε. 

Όπως δήλωσε ακόμα «επίσης υπενθυμίζουμε σε κάποιους ανθρώπους που ονειρεύονται, πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε, μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατιώτες (σ.σ Τούρκοι) ούτε να το φαντάζονται». «Ξυπνήστε, αν ονειρεύεστε τέτοιο όνειρο» σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΥΠΕΞ: "Αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις" 

«Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου. Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις» απάντησαν στον τούρκο υπουργό πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr