Κλείσιμο

Δέκα ώρες χρειάστηκαν για να καταλάβουν την απόδραση στον Κορυδαλλό

Περισσότερες από 10 ώρες μεσολάβησαν έως ότου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Κορυδαλλού να αντιληφθούν την χθεσινοβραδινή απόδραση των δύο ληστών, υποχρεώνοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να διατάξει έκτακτο έλεγχο και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί λίμαραν τα κάγκελα του κελιού τους στις 20:32 το βράδυ με υλικά που απέκτησαν μέσα στην φυλακή. Στην συνέχεια έφτασαν μέσω της «νεκρής ζώνης» έως την εξωτερική περίφραξη και κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν τον τοίχο υπό δυνατό φως, καθώς πέταξαν τον αυτοσχέδιο γάντζο τους δίπλα σε προβολέα.

Η απόδραση διήρκεσε περίπου εννέα λεπτά όμως ουδείς από τους φρουρούς εντόπισε τους δύο άνδρες, ούτε έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό που είχε υπηρεσία στην αίθουσα με τις κάμερες παρακολούθησης.

Η απουσία τους καταγράφηκε κατά την καταμέτρηση τροφίμων την επόμενη ημέρα, στις 7:00 το πρωί.

Οι δύο δραπέτες είναι αδέλφια, αλλοδαποί, και εξέτιαν ποινές κάθειρξης για πλήθος ληστειών, κλοπών και επιθέσεων σε ηλικιωμένους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι είχε διατάξει επανειλημμένα τα καταστήματα κράτησης να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας την περίοδο των γιορτών.

Το υπουργείο προσθέτει πάντως πως πρόκειται για την πρώτη απόδραση από φυλακές κλειστού τύπου από το 2015.

Πηγή: skai.gr