Κλείσιμο

Μηνυτήρια αναφορά κατά Ζουγανέλη για ρατσιστικά σχόλια, τι απαντά ο ίδιος

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη για «ρατσιστικές» και «αντι-μεταναστευτικές» δηλώσεις υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, προκαλώντας τον αντίδραση του διάσημου καλλιτέχνη.

Αφορμή για την μηνυτήρια αναφορά ήταν δήλωση του κ. Ζουγανέλη ότι οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει δεν έχουν «καμία σχέση» με τους μετανάστες που έχουν φτάσει στην χώρα μας.

Ο ηθοποιός και μουσικός παρέθεσε διαπληκτισμό που είχε με έναν μετανάστη κατά τη διάρκεια εθελοντικής διανομής τροφής όπου έλαβε μέρος. Όπως εξήγησε, ο μετανάστης πέταξε την χωριάτικη σαλάτα που του προσέφερε λέγοντας πως στην Μέση Ανατολή τρώνε χούμους – μία λεβαντίνικη σαλάτα από ταχίνι και ρεβίθια.

«Ε, του την έφερα στο κεφάλι», προσέθεσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζουγανέλης τόνισε πως πιστεύει απόλυτα στις ίσες ευκαιρίες και αναγνωρίζει ότι η ανάγκη ώθησε τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Διευκρίνισε όμως πως αυτό δεν δίνει σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να μην σέβονται τον πολιτισμό της χώρας όπου φιλοξενείται.

«Του απάντησα όπως μου φέρθηκε», είπε ο καλλιτέχνης στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον τσακωμό του με τον μετανάστη κατά την διανομή τροφής, προσθέτοντας πως οφείλουμε να απαιτήσουμε από όσους φτάνουν στην χώρα μας «να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, το βίωμά μας».

Επέμεινε στην δήλωσή του για διαφορές ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους μετανάστες, εξηγώντας η διαφορά εντοπίζεται στην συμπεριφορά.
Πηγή: skai.gr