Αλέξης Κούγιας: Η Τοπαλούδη παρέμεινε στη θάλασσα αρκετή ώρα πριν πνιγεί

Στη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι η δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη παρέμεινε στη θάλασσα για αρκετή ώρα πριν τελικά πνιγεί προχώρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα από τον 19χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο ημεδαπό μέχρι τον πνιγμό της είναι 8 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας, εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το περιστατικό δολοφονίας ενός σχιζοφρενούς παιδιού που απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του, από τον ίδιο τον πατέρα του. Ο πατέρας αρχικά πυροβόλησε τον γιο του και νομίζοντας ότι είναι νεκρός προσπάθησε να κάψει το πτώμα του με τη συνδρομή του αδερφού του. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε αιθάλη στους πνεύμονες, γεγονός που υπέδειξε ότι το θύμα ζούσε ακόμα κατά την καύση του. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο δράστες την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την οποία η φοιτήτρια αντιστάθηκε και εν συνεχεία ο ένας την ακινητοποίησε κρατώντας της τα χέρια και ο άλλος της έδωσε τα φονικά χτυπήματα με το σίδερο.

Σημείωσε δε, ότι η επιστήμη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δακτυλοσκόπηση και έτσι έγινε δυνατή η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο σίδερο.