Κύκλωμα χρυσού: Δεν αποφυλακίζονται οι 8

Της Ιωάννας Μάνδρου

Δεν θα γίνει σήμερα η απόλυση των κρατουμένων για το λαθρεμπόριο. Η ανακρίτρια εγγράφως τάσσεται υπέρ της απόλυσης τους μετά το φιάσκο. Η εισαγγελία, προς το παρόν δεν έχει λάβει θέση και οι δικηγόροι προσφεύγουν στο δικαστικό συμβούλιο.
  
Η απόλυση των οκτώ κατηγορουμένων που κρατούνται για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με τα απίστευτα κενά της δικογραφίας που οδήγησαν σε πτώση την κατηγορία της λαθρεμπορίας, προκαλώντας πληθώρα ερωτηματικών πιθανόν να αποφασιστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Και τούτο καθώς η μεν ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με έγγραφο της ενημέρωσε ότι οι κρατούμενοι πρέπει να απολυθούν υπό τα νέα δεδομένα, «διότι δεν συντρέχουν πλέον, όπως αναφέρει στο έγγραφό της, οι λόγοι προσωρινής κράτησης» αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές δεν έχουν ακόμα προτείνει επί του θέματος, όπως απαιτεί ο νόμος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν από αρμόδιες εισαγγελικές πηγές ότι η Εισαγγελία έχει άλλη γνώμη για τις συνέπειες των κενών της δικογραφίας επικαλούμενη αποφάσεις για να στηρίξει τη θέση της επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάσταση των απόψεων επί του θέματος.

Μετά ταύτα οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ετοιμάζουν προσφυγές για να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. Όμως εκτιμήσεις δικαστικών πηγών και πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία επιχειρεί έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες την εξεύρεση νομικής λύσεως που θα περιόριζε, όσο μπορεί να περιοριστούν, οι συνέπειες των παραλείψεων που οδήγησαν την ανακρίτρια σε ακύρωση των προσωρινών κρατήσεων των κατηγορούμενων.