Στόχος επίθεσης για δεύτερη φορά ο Γ. Βουλγαράκης

Την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» φωτογραφίζουν τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στο σπίτι του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, στις 07:42. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται είτε για ωρολογιακό μηχανισμό, είτε για μηχανισμό που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σακ βουαγιάζ πάνω σε ποδήλατο, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από δημοτικό σχολείο. Σημειώνεται ότι την ώρα της έκρηξης κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Αστυνομίας πραγματοποιούσαν έλεγχο. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπουργός Πολιτισμού επρόκειτο να περάσει από το σημείο που έγινε η έκρηξη 3 λεπτά αργότερα.
Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία ήταν το ποδήλατο με τη βόμβα, στο αυτοκίνητο του ΤΕΕΜ και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, ενώ λαμαρίνες εκτινάχθηκαν σε απόσταση πάνω από δέκα μέτρα και έσπασαν τζάμια σε σχολείο, όπου ευτυχώς, δεν είχαν φτάσει ακόμα οι μαθητές.
«Κάθε βόμβα σε περίοδο δημοκρατίας είναι βόμβα εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και όχι κατά συγκεκριμένων προσώπων», δήλωσε ο Γ. Βουλγαράκης. Πρόσθεσε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις αρχές ασφαλείας, οι οποίες -όπως είπε- έχουν μεγάλες δυνατότητες έρευνας. Ερωτηθείς αν δεχόταν απειλές, είπε ότι υπήρχε μπαράζ απειλών που κορυφώθηκε αυτή την περίοδο, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινήσεις.
Τα υπολείμματα που περισυνέλεξαν οι πυροτεχνουργοί θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κοινά σημεία στη συνδεσμολογία με προηγούμενες επιθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Βουλγαράκης γίνεται στόχος επίθεσης. Η πρώτη είχε σημειωθεί στις 30/9/2003, όταν είχε εκραγεί εμπρηστικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην πυλωτή πολυκατοικίας όπου διέμενε.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταδικάζει το γεγονός, τονίζοντας ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες υπονομεύουν την πολιτική ζωή, ενισχύουν συντηρητικές συμπεριφορές και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου.
Αφροδίτη Καραμήτσου
Πηγή: skai.gr