Εκδόθηκε το βούλευμα τα μεσάνυχτα. Συνελήφθη ο Φλώρος

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του κι ενώ εξέτιε ποινή 21 χρόνια κάθειρξη, συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου - και έγινε δεκτή- από το συμβούλιο Εφετών της Εύβοιας που συνεδρίασε αργά σήμερα το βράδυ.

Η έφεση έγινε δεκτή μετά από συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, που αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για την ταχύτητα της συνεδρίασης τους βράδυ Παρασκευής, μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χασρ. Βουρλιώτη που ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης σε ότι αφορά την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας πάνω από 67% που οδήγησαν τον Αριστείδη Φλώρο εκτός φυλακής με βάση τον νόμο που αξιώνει, όταν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις πιστοποίησης αναπηρίας το δικαστικό συμβούλιο να οδηγείται σε ικανοποίηση του αιτήματος του κρατουμένου.

Πάντως, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία του κ. Βουρλιώτη, η πιστοποίηση της αναπηρίας Φλώρου ούτε θεμελιωμένη ήταν, ούτε πειστική και επιπλέον η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με αναφορά της επεσήμανε σειρά παραβάσεων και παραλείψεων που ερευνώνται ήδη δικαστικά ως προς το παρασκήνιο της έκδοσης των πιστοποιήσεων αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου, που πέραν της ποινής των 21 χρόνων κάθειρξης για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου έχει και ποινή 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου που ήταν αντίδικός του.

Η σύλληψη Φλώρου έγινε μετά την έκδοση του βουλεύματος, η ταχύτητα της έκδοσης του οποίου αποτελεί συνάρτηση των αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του κρατουμένου ενώ πριν τη σύλληψή του είχε προσαχθεί μετά από πληροφορίες ότι υπήρχαν υπόνοιες διαφυγής του.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου